HR-konsult

Tillsvidareanställning
Heltid
Ansök senast
Ansök

Ref nr: ORU 2.1.1- 06122/2021

Vill du fortsätta vidareutvecklas i din roll inom HR och få möjlighet att använda all din kunskap och erfarenhet och på så sätt vara med och bidra till Örebro universitets fortsatta resa med forskning och utbildning i fokus? Då ska du läsa den här annonsen!

Örebro universitet skapar framtiden genom internationellt konkurrenskraftig forskning och erbjuder professionsinriktade utbildningar som tillhör landets bästa. Vi erbjuder ett omväxlande och intressant uppdrag i en internationell och spännande miljö!

Om oss

Vi söker en HR-konsult som vill vara med och utveckla och driva HR-arbetet vid personalavdelningen vid Örebro universitet.

Vi är ett engagerat och kompetenstarkt team. För oss är samarbete, utveckling och arbetsglädje viktigt. Hos oss arbetar drygt 20 personer som prestigelöst och gemensamt bedriver och utvecklar HR-arbetet på Örebro universitet. Som en del av vårt team är du med och bidrar till universitets unika verksamheter och ges möjlighet till insyn i aktuell forskning och utbildning.

Uppdraget

Som HR-konsult kommer du att tillsammans med kollegor att driva det operativa HR-arbetet. Du arbetar med en specificerad del av universitetets organisation och har därmed ett nära samarbete med dess chefer/ledare och fackliga organisationer. Det är en omväxlande roll där du dels arbetar självständigt, dels i team med kollegorna inom avdelningen.

Som HR-konsult kommer du att arbeta med samtliga delar inom HR-området där du ger ett professionellt och kvalitativt stöd inom bl.a. kompetensförsörjning, lagar och avtal samt arbetsmiljö och lönebildning. Här ges du även möjlighet att fördjupa dig och bidra till det strategiska arbetet inom olika områden för att både vidareutveckla och dra nytta av just din kunskap och erfarenhet.

Erfarenhet

För att lyckas i rollen bedömer vi att du har flera års erfarenhet från kvalificerat arbete inom HR-området. Du har arbetat både strategiskt och operativt med goda resultat. Har du en fördjupning inom området kompetensförsörjning ser vi det som intressant. I kombination med detta har du en akademisk examen. Du formulerar dig väl i både tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Personlighet

Framgångsfaktorer för rollen är god samarbetsförmåga och ett gott självledarskap. Vidare ser vi att du har en fin förmåga att skapa förtroendefulla relationer samt organisera och tålmodigt driva processer framåt i en komplex miljö. Vi vill att du bidar med din kompetens genom ett pedagogiskt och lösningsorienterat förhållningssätt. Du är duktig på att kommunicera och är trygg i din roll.

Jämlikhet

Örebro universitet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och värdesätter de kvaliteter mångfald tillför verksamheten.

Information

Anställningen är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Individuell lönesättning och provanställning tillämpas.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av enhetschef Louise Graham 019-30 34 24, e-post: This is an email address

Vid Örebro universitet förväntar vi oss att alla medarbetare är öppna för utveckling och förändring, tar ansvar för sin egen arbetsinsats och kvalitet, visar engagemang att samverka och bidra till utveckling samt visar respekt för andra genom ett konstruktivt och professionellt förhållningssätt.

Örebro universitet arbetar aktivt med lika villkor och jämställdhet och för att vår arbetsmiljö ska präglas av öppenhet, tillit och respekt. Vi värdesätter de kvaliteter mångfald tillför verksamheten

Låter det intressant?

Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen "Ansök".

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:

  • Ett personligt brev där du gärna får berätta för oss varför du är intresserad av rollen som HR-konsult
  • Komplett CV
  • Kopior av relevanta betyg/intyg

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska och danska kan bedömas.

Sista ansökningsdag är 2021-12-01. Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.