Verksamhetsutvecklare hållbar utveckling - miljö och klimat

Tidsbegränsad anställning
Heltid
Ansök senast
Ansök

Ref nr: ORU 2.1.1-03063/2022

Vi söker en verksamhetsutvecklare för hållbar utveckling med inriktning miljö och klimat för tidsbegränsad anställning till Enheten för verksamhetsutveckling på Universitetskansliet.

Bakgrund

Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 15 000 studenter och 1 500 anställda.

Vid Universitetskansliet arbetar ca 45 personer som utgör ett stöd till universitetsledning, fakulteter, institutioner och avdelningar vad gäller bland annat utredning och beredning inom utbildning och forskning, kvalitetssäkring, arkiv/registratur, juridik, högskolepedagogisk utveckling och hållbar utveckling.

Örebro universitet ska vara en efterfrågad och engagerad samhällsaktör som tillsammans med andra driver på arbetet för de globala målen för hållbar utveckling. Detta gör vi genom utbildning, forskning, samverkan och ständiga förbättringar i verksamheten vad gäller miljö och klimat samt lika villkor och jämställdhet.

Vi arbetar aktivt med miljö- och klimatfrågorna. Målet är att vår verksamhet ska ha så liten miljöpåverkan som möjligt. Några områden som vi arbetar med är minskad energianvändning i våra lokaler, miljökrav i upphandling och hållbara resor. Som statlig myndighet har vi skyldighet att arbeta med ett miljöledningssystem för att säkerställa att miljöarbetet integreras och genomsyrar hela verksamheten och att vi hela tiden tar hänsyn till miljöfrågor.

Arbetsuppgifter

Som verksamhetsutvecklare med denna inriktning är du kunskaps- och metodstöd till verksamhet och ledning i miljö- och klimatfrågor samt i övergripande frågor om hållbar utveckling utifrån Agenda 2030. Arbetet har sin utgångspunkt i förordningen om miljöledning i statliga myndigheter.

Du leder och deltar i projekt och uppdrag inom området, tar fram underlag och svarar på remisser och andra förfrågningar samt sköter den årliga rapporteringen av miljöledningsarbetet till Naturvårdsverket och andra myndigheter.

Andra arbetsuppgifter är att ta fram underlag och vara ett stöd i den universitetsövergripande verksamhetsplaneringen och uppföljningen för utveckling av miljö- och klimatarbete och hållbar utveckling i verksamheten.

Vidare bedriver du omvärldsbevakning inom området samt representerar Örebro universitet i samverkan lokalt, regionalt och nationellt. Att kommunicera miljö- och klimatfrågor och hållbar utveckling externt och internt är också en viktig arbetsuppgift.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen inom miljö- och hållbarhet eller annat relevant område om minst 180 hp.

Meriterande är utvecklings- och utredningsarbete inom högskoleförvaltning eller annan offentlig förvaltning, erfarenhet av miljöledningsarbete samt projektledning.

Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Du är flexibel, drivande, har hög samarbetsförmåga och är utvecklingsbenägen. Du kan arbeta både individuellt och i grupp.

Som person vill vi att du har en god social förmåga samt att du kan bidra till ett trevligt, öppet och kollegialt arbetsklimat. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Information

Anställningen är på 100 procent tidsbegränsad anställning med tillträde i augusti och ett år framåt. Örebro universitet tillämpar individuell lönesättning.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av enhetschef Katarina Bååth, tfn 019-30 21 16, mejl This is an email address eller Louise Åhlman, verksamhetsutvecklare miljö och klimat, tfn 019-30 24 19, mejl This is an email address

Vid Örebro universitet förväntar vi oss att alla medarbetare är öppna för utveckling och förändring, tar ansvar för sin egen arbetsinsats och kvalitet, visar engagemang att samverka och bidra till utveckling samt visar respekt för andra genom ett konstruktivt och professionellt förhållningssätt.

Örebro universitet arbetar aktivt med lika villkor och jämställdhet och för att vår arbetsmiljö ska präglas av öppenhet, tillit och respekt. Vi värdesätter de kvaliteter mångfald tillför verksamheten.

Ansökan

Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen "Ansök".

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:

  • Ett personligt brev med motivering till hur du kan bidra till universitetets fortsatta utveckling
  • CV med relevant beskrivning av samlad kompetens
  • Kopior av relevanta betyg/intyg som stärker din kompetens

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska eller danska kan bedömas.

Sista ansökningsdag är 2022-05-20. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.