Forskningsingenjörer till Institutionen för naturvetenskap och teknik

Tidsbegränsad anställning
Heltid
Ansök senast
Ansök

Ref nr: ORU 2.1.1-03220/2022

Vid Institutionen för naturvetenskap och teknik bedrivs forskning och utbildning inom flertalet naturvetenskapliga och tekniska ämnen. AASS (Applied Autonomous Sensor Systems) är en av institutionens enheter och här bedrivs forskning inom autonoma sensorsystem liksom högskoleingenjörs- och civilingenjörsutbildning inom datateknik. Kopplat till forsknings- och utbildningsmiljön inom AI finns även samverkansplattformen AI Impact lab.

Vi söker nu två forskningsingenjörer som ska stödja AI & Robotik projekt utifrån triple helix- där forskare, företag och offentlig sektor samverkar.

Arbetsuppgifter

Du kommer i huvudsak att arbeta projektorienterat och datadrivet med olika AI & Robotik -relaterade projekt där du kommer att utveckla och implementera algoritmer för att lösa olika frågeställningar inom olika pilotprojekt. Dina arbetsuppgifter kommer att innefatta mjukvaruutveckling, programmering, hantering av data, samt presentation av resultat - allt i nära samarbete med andra laboratorieingenjörer, samverkanspartners, samt forskare kopplat till forsknings- och utbildningsmiljön. Beroende på intresse och kompetens kan vissa andra arbetsuppgifter också tillkomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ingenjörsutbildning inom datateknik, datavetenskap och erfarenhet och kunskap inom AI. Kunskaper om och erfarenhet av praktiskt arbete med robotar och Robot Operating Systems (ROS) ses som en merit.

Du behöver vara lösningsfokuserad och kunna arbeta självständigt samtidigt som förmåga att samarbeta är nödvändig för att kunna vara ett gott stöd för forskning, undervisning och samverkan. Då miljön är internationell och man även har ett stort internationellt kontaktnät är mycket goda kunskaper i engelska, såväl i tal som i skrift nödvändigt.

Vi förutsätter att du är flexibel och öppen för förändringar och kan arbeta kvalitetsmedvetet och ansvarstagande.

Inom Örebro universitet förväntar vi oss att medarbetarskap genomsyras av mod, ansvar, engagemang och respekt. Mod att vara öppen för utveckling och förändring, ansvar för sin egen arbetsinsats och kvalitet, engagemang att samverka och bidra till utveckling samt respekt genom ett konstruktivt och professionellt förhållningssätt.

Information

Anställningarna är tidsbegränsade under 12 till 16 månader på 100 % med tillträde snarast. Anställningens längd bestäms i överenskommelse med respektive kandidat. Örebro universitet tillämpar i förekommande fall provanställning. Individuell lönesättning tillämpas.

För mer information om anställningen är du välkommen att kontakta enhetschef Lars Karlsson, This is an email address eller 019-30 33 55 vid frågor om tjänstens innehåll kontaktar du verksamhetsledare Camilla Ulvmyr This is an email address eller 019- 30 33 81.

Örebro universitet arbetar aktivt med lika villkor och jämställdhet och för att vår arbetsmiljö ska präglas av öppenhet, tillit och respekt. Vi värdesätter de kvaliteter mångfald tillför verksamheten.

Ansökan

Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen "Ansök" (observera att denna funktion inte fungerar i mobil eller surfplattor).

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:

  • Personligt brev
  • CV
  • Kopior av relevanta betyg/intyg

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska eller danska kan bedömas.

Sista ansökningsdag är 2022-05-31. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.