HR-strateg

Tillsvidareanställning
Heltid
Ansök senast

Ref nr: ORU 2.1.1-03426/2022

Nu söker vi en HR-strateg till Örebro universitet med fokus på kompetensförsörjning och ledarskap. 

Har du erfarenhet av kvalificerat HR-arbete på strategisk nivå? Vill du dessutom vara med och bidra till en kunskapsbaserad samhällsutveckling där framstående forskning och utbildning med hög kvalitet står i fokus? Då är rollen som HR-strateg vid Örebro universitet något för dig!

Som HR-strateg förväntas du arbeta strategiskt med kompetensförsörjning och chef- och ledarskapsfrågor. Du ansvarar för att projektleda, ta fram och driva igenom implementeringen av strategier inom området.

Örebro universitet står för kunskap i, och utveckling av samhället. Örebro universitet bidrar med forskning som förändrar världen och utbildar studenter som är med och skapar Sveriges och världens framtid. Vill du vara med på vår resa?

Välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Som HR-strateg vid Örebro universitet kommer du till en stimulerande och utvecklande miljö som är med och skapar framtiden inom internationell konkurrenskraftig forskning. Här erbjuds professionsinriktade utbildningar som tillhör landets bästa!

Du ingår i personalavdelningens ledningsgrupp och rapporterar direkt till HR-chef. Du får en ledande roll i form av att du projektleder och driver arbete där du leder och fördelar arbetet och tillsammans med ditt team ansvarar du för att ni går i mål.

Som HR-strateg vid Örebro universitet blir du en del av en avdelning med stark teamkänsla som befinner sig på en utvecklingsresa. Du får arbeta tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor. Tjänsten är på heltid och en tillsvidareanställning.

Dina arbetsuppgifter

Ditt uppdrag innebär bl.a. att du driver och utvecklar frågorna inom ditt område och ansvarar för att du tillsammans med verksamheten implementerar de strategier du arbetar fram. Du har många års erfarenhet inom strategisk HR och/eller i roller som chef och ledare.

Som HR-strateg kommer dina framtida arbetsuppgifter bl.a. att vara:

  • ta fram kompetensförsörjningsprocess för lärosätet
  • planera och vidareutveckla kompetensutvecklingsinsatser
  • arbeta strategiskt med chef- och ledarförsörjning
  • strategiskt arbeta med chefsutbildning och chefsutveckling
  • leda utvecklingsarbete
  • leda workshops
  • samordna och ansvara för årliga analyser och uppföljning av HR-initiativ

Värt att veta

Som HR-strateg hos Örebro universitet får arbeta tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor. Avdelningen har påbörjat en utvecklingsresa där vi omorganiserat oss och arbetar med tydliga riktlinjer och mål.

I rollen förväntas du bidra med din fleråriga erfarenhet för den fortsatta utvecklingen framåt, och kan på så sätt bidra till utvecklingen av universitetets framtida kompetensförsörjning.

Våra förväntningar

Vi söker dig med en akademisk examen inom relevant område samt dig som har gedigen erfarenhet från kvalificerat HR-arbete på strategisk nivå.

Du har erfarenhet av verksamhetsutvecklingsfrågor samt förändrings- och förbättringsarbeten. Vi ser att du också har erfarenhet av strategiskt arbete med kompetensförsörjning samt att du arbetat med kvalificerad rekrytering av chefs- och ledarroller. Har du erfarenhet som chef och ledare från tidigare uppdrag ser vi det som spännande.

Som person tror vi att du har en god analytisk förmåga som möjliggör att du snabbt kan förstå och navigera inom nya områden och i nya miljöer.

Vi ser att du som person är strukturerad, lösningsorienterad och uthållig. För att lyckas i rollen är framgångsfaktorerna: målmedvetenhet och ett driv att nå resultat. Det krävs att du har gott ett självledarskap och förmåga att prioritera och uthålligt driva ditt arbete framåt.

Då du har många kontaktvägar internt ser vi att du har en god kommunikativ förmåga samt god förmåga att skapa förtroendefulla relationer samt är lyhörd.

Intresserad? 

I denna rekrytering samarbetar vi med TNG, om du vill göra en ansökan till denna tjänst gör du det via TNG:s hemsida.
Har du frågor eller vill göra en förutsättningslös intressanmälan är du välkommen att kontakta Jenny Nilsson på TNG 070-491 37 16, This is an email address