Forskningsrådgivare inom samhällsvetenskap/humaniora till Grants Office

Tillsvidareanställning
Heltid
Ansök senast
Ansök

Ref nr: ORU 2.1.1-03934/2022

Bakgrund

Grants Office på Örebro universitet har till uppgift att maximera forskares möjligheter att attrahera och förvalta externa forskningsmedel. På avdelningen finns i dag 12 personer som ger kvalificerat stöd och råd till universitetets forskare vad gäller extern forskningsfinansiering. Vi behöver nu komplettera vår arbetsgrupp med en forskningsrådgivare inom samhällsvetenskap/humaniora.

På Grants Office blir du en del av ett gäng som inspireras av att utvecklas. Vår styrka är att vi delar med oss av vår kunskap till varandra, vi firar framgångar – och lär oss av motgångar tillsammans, alltid med fokus på att erbjuda universitetets forskare ett professionellt kvalificerat forskningsstöd.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta såväl i team som självständigt med att proaktivt identifiera finansieringsmöjligheter som du matchar med våra forskares idéer. Du stödjer sedan dessa forskare när de söker anslag genom hela processen – från forskningsidé till projektstart. Forskningsrådgivarens uppdrag är att ge stöd till forskare, institutions- och universitetsledning genom att:

  • analysera, sammanfatta och informera om kommande utlysningar.
  • matcha forskares idéer med utlysningar
  • nätverka internt och extern för att identifiera kommande projekt och intressanta forskningskonsortier
  • bistå med strategiskt, praktiskt och administrativt stöd, framför allt före och vid ansökan
  • initiera och genomföra internutbildningar och seminarier.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en forskningsbakgrund, helst inom samhällsvetenskap/humaniora och ett brett intresse av forskning. Du ska vara disputerad och det är meriterande om du har erfarenhet av egna forskningsansökningar eller bedömningar av andras ansökningar. Erfarenhet av forskning i samverkan med samhälle och näringsliv är också meriterande.

Arbetet utförs delvis på engelska så du måste ha en god förmåga i att kommunicera, skriftligt och muntligt, på både svenska och engelska.

Du har viljan att långsiktigt utveckla förutsättningarna för forskningsfinansiering inom området. Vi förutsätter att du som söker är flexibel och öppen för förändringar och kan arbeta kvalitetsmedvetet och ansvarstagande. En god förmåga att självständigt planera och organisera ditt arbete krävs för tjänsten.

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper som god samarbetsförmåga, servicekänsla och noggrannhet. Du har ett gott bemötande och är förtroendeingivande i mötet med andra människor.

Information

Anställningen är tillsvidare. Provanställning kan komma att tillämpas. Örebro universitet tillämpar individuell lönesättning.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av avdelningschef Johan Åkerman 019-30 35 69, e-post: This is an email address

Vid Örebro universitet förväntar vi oss att alla medarbetare är öppna för utveckling och förändring, tar ansvar för sin egen arbetsinsats och kvalitet, visar engagemang att samverka och bidra till utveckling samt visar respekt för andra genom ett konstruktivt och professionellt förhållningssätt.

Örebro universitet arbetar aktivt med lika villkor och jämställdhet och för att vår arbetsmiljö ska präglas av öppenhet, tillit och respekt. Vi värdesätter de kvaliteter mångfald tillför verksamheten.

Ansökan

Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen "Ansök".

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:

  • Ett personligt brev med motivering till hur du kan bidra till universitetets fortsatta utveckling
  • CV med relevant beskrivning av samlad kompetens
  • Kopior av relevanta betyg/intyg som stärker din kompetens

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska eller danska kan bedömas.

Sista ansökningsdag är 2022-07-31. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.