Forskningsassistent psykologi

Tidsbegränsad anställning
Deltid
Ansök senast
Ansök

Ref nr: ORU 2.1.1-04822/2022

Vi söker en forskningsassistent för tidsbegränsad anställning vid institutionen för juridik, psykologi och socialt arbete.

Bakgrund

Vid Institutionen för juridik, psykologi och socialt arbete (JPS) erbjuds utbildning på grund- och avancerad nivå inom kriminologi, psykologi, rättsvetenskap och socialt arbete. Vid JPS bedrivs även framstående forskning och forskarutbildning. Vi söker nu en forskningsassistent till ett nytt forskningsprojekt i psykologi.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår att ansvara för och samordna datainsamlingen i Sverige inom ett större internationellt projekt finansierat av European Reasearch Council (ERC) med titeln ”Better safe than sorry? Identifying causes of overprotective parenting in a changing social world.” Den svenska datainsamlingen ingår i ett av delprojekten i det större projektet där flertalet länder ska jämföras på förekomsten av och anledningarna till föräldrars överkontroll. Datainsamlingen kommer äga rum under 2022. Som forskningsassistent kommer du, tillsammans med forskningsledaren, ansvara för den svenska datainsamlingen vilket innebär att koordinera projektet, kontakta skolor, rekrytera deltagare samt samordna fältarbetet och datainsamlingen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har filosofie kandidatexamen eller minst 180 högskolepoäng med huvudämne i ett för, projektet, relevant område. Kunskap om föräldraskap eller föräldra-barnrelation samt erfarenhet av stora datainsamlingar inom området är meriterande. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Körkort är även ett krav.

Du behöver ha god organisationsförmåga och ska kunna, självständigt, planera och organisera arbetet. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper, förmåga att arbeta självständigt och att möta andra människor på ett förtroendeingivande sätt, samt visad god samarbetsförmåga.

Vi förutsätter att du är flexibel och öppen för förändringar och kan arbeta kvalitetsmedvetet och ansvarstagande.

Information

Anställningen är begränsad under 6 månader på 50%. Örebro universitet tillämpar individuell lönesättning (och i förekommande fall provanställning.)

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av forskningsledaren Terese Glatz 019-30 12 05, e-post: This is an email address eller enhetschef för psykologi Ida Flink, 019-30 37 40, e-post: This is an email address

Vid Örebro universitet förväntar vi oss att alla medarbetare är öppna för utveckling och förändring, tar ansvar för sin egen arbetsinsats och kvalitet, visar engagemang att samverka och bidra till utveckling samt visar respekt för andra genom ett konstruktivt och professionellt förhållningssätt.

Örebro universitet arbetar aktivt med lika villkor och jämställdhet och för att vår arbetsmiljö ska präglas av öppenhet, tillit och respekt. Vi värdesätter de kvaliteter mångfald tillför verksamheten.

Ansökan

Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen "Ansök".

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:

  • Ett personligt brev
  • CV med relevant beskrivning av samlad kompetens
  • Kopior av relevanta betyg/intyg som stärker din kompetens

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska eller danska kan bedömas.

Sista ansökningsdag är 2022-08-15. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.