Forskningsdatarådgivare till Fakulteten för medicin och hälsa

Tillsvidareanställning
Heltid
Ansök senast
Ansök

Ref nr: ORU 2.1.1-03831/2022

Vi söker en forskningsdatarådgivare för uppdrag Fakulteten för medicin och hälsa vid Institutionerna för medicinska vetenskaper och hälsovetenskaper.  Anställningen är en tillsvidareanställning vid Institutionen för medicinska vetenskaper.

Bakgrund

Vid Fakulteten för medicin och hälsa kombineras ämnesmässig bredd med spets i både utbildning och forskning inom medicin, vård, idrott och funktionsnedsättning och samhälle. Verksamheten bedrivs inom två institutioner: Institutionen för medicinska vetenskaper och Institutionen för hälsovetenskaper. 

Forskningen har fokus på vanliga sjukdomstillstånd och rör sig över hela fältet från grundläggande förståelse av sjukdomsmekanismer till registerforskning och patientnära forskning för att utveckla vården. Våra forskare undersöker orsaker till både hälsa och sjukdom och faktorer av betydelse för människors välmående vid dessa tillstånd.

Inom fakultetens ansvarsområde finns ett flertal starka forskargrupper, cirka 250 doktorander, 10 forskarutbildningsämnen samt cirka 2 000 helårsstudenter på grundnivå och avancerad nivå på 22 program.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består av att utveckla, samordna och kvalitetssäkra processer och rutiner för forskningsdatahantering och arkivering inom Fakulteten för medicin och hälsa. Arbetet består även av att representera fakulteten i relation till berörda stödverksamheter, till övriga fakulteter, samt andra relevanta nätverk i frågor som rör forskningsdatahantering. Initialt kan också praktiskt arbete med forskningsarkivering förekomma i mindre utsträckning.

I anställningen ingår att samarbeta med andra forskningsdatarådgivare inom universitetet och universitetets Data Access Unit (DAU), i syfte att bidra till utvecklingen av standarder, metoder och verktyg för dokumentation, samt skapa dokument kopplade till datahantering.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen eller motsvarande kompetens. Du ska ha erfarenhet och intresse av forskningsdatahantering och arkivering, samt god förståelse av forskningens villkor och utmaningar och god kunskap om regler inom området. Du ska ha förmåga att hålla muntliga presentationer och kunna kommunicera skriftligt och muntligt på svenska och engelska.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper såsom att du är självständig, serviceinriktad, strukturerad och initiativrik samt har mycket god samarbets- och problemlösningsförmåga.

Information

Anställningen är tillsvidare och omfattar 50-100 %. Örebro universitet tillämpar individuell lönesättning och i förekommande fall provanställning.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av proprefekt Magnus Johansson, 019-30 24 43, e-post: This is an email address, Institutionen för medicinska vetenskaper eller proprefekt Malin Prenkert, 019303280, e-post: This is an email address, Institutionen för hälsovetenskaper.

Vid Örebro universitet förväntar vi oss att alla medarbetare är öppna för utveckling och förändring, tar ansvar för sin egen arbetsinsats och kvalitet, visar engagemang att samverka och bidra till utveckling samt visar respekt för andra genom ett konstruktivt och professionellt förhållningssätt.

Örebro universitet arbetar aktivt med lika villkor och jämställdhet och för att vår arbetsmiljö ska präglas av öppenhet, tillit och respekt. Vi värdesätter de kvaliteter mångfald tillför verksamheten.

Ansökan

Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen "Ansök".

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:

  • Ett personligt brev med motivering till hur du kan bidra till universitetets fortsatta utveckling
  • CV med relevant beskrivning av samlad kompetens
  • Kopior av relevanta betyg/intyg som stärker din kompetens

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska eller danska kan bedömas.

Sista ansökningsdag är 2022-09-15. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.