Vikarierande forskningskommunikatör till Örebro universitet

Tidsbegränsad anställning
Heltid
Ansök senast
Ansök

Ref nr: ORU 2.1.1-05939/2022

Vi söker en forskningskommunikatör för en tidsbegränsad anställning till kommunikationsenheten.

Bakgrund

Kommunikationsenheten är en del av Avdelningen för kommunikation och samverkan, som ansvarar för att samordna och bygga externa relationer och bedriva såväl strategiskt som operativt kommunikationsarbete och samverkan.

Avdelningen arbetar med varumärkesfrågor, forskningskommunikation, internkommunikation, studentrekrytering, uppdragsutbildning, alumnverksamhet och konferenser.  

Arbetsuppgifter

Framför allt ska du sprida information om universitetets forskning till olika målgrupper på ett populärvetenskapligt sätt. Du ska skriva pressmeddelanden, artiklar, fotografera, filma och producera annat kommunikationsmaterial. Du kommer arbeta med vår webb och publicera material på flera plattformar.

I ditt uppdrag ingår det även att ta fram kommunikationsplaner och strategier för alla våra kanaler. Du kommer också stötta forskare med populärvetenskapliga texter.

Hos oss kommer du att ingå i en redaktionell grupp, som arbetar med universitetets olika strategiska satsningar, projekt och att sprida information om forskning till utvalda målgrupper och en bred allmänhet. Du kan räkna med stöd och hjälp av dina arbetskamrater - vi välkomnar nya idéer och är ständigt redo att pröva nytt för att nå fram till våra målgrupper.

Kvalifikationer

För den här tjänsten är det viktigt att du är en driven och strukturerad person. Du behöver vara självgående och kreativ. Du är initiativrik och kan tänka strategiskt ur ett helhetsperspektiv. Det är viktigt att vara lyhörd och prestigelös och du bör ha lätt att knyta kontakter och skapa förtroende.

Du ska ha en högskoleutbildning inom kommunikationsområdet eller motsvarande utbildning. Du är en erfaren skribent och har kunskap om nyhetsvärdering. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska. Universitetet är en internationell arbetsplats och intervjuer och möten med forskare är inte sällan på engelska.

Information

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på 100% i 6 månader. Örebro universitet tillämpar individuell lönesättning.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av Linda Harradine, tf enhetschef för kommunikation 019-30 14 70, e-post: This is an email address

Vid Örebro universitet förväntar vi oss att alla medarbetare är öppna för utveckling och förändring, tar ansvar för sin egen arbetsinsats och kvalitet, visar engagemang att samverka och bidra till utveckling samt visar respekt för andra genom ett konstruktivt och professionellt förhållningssätt.

Örebro universitet arbetar aktivt med lika villkor och jämställdhet och för att vår arbetsmiljö ska präglas av öppenhet, tillit och respekt. Vi värdesätter de kvaliteter mångfald tillför verksamheten.

Ansökan

Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen "Ansök".

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:

  • Ett personligt brev med motivering till hur du kan bidra till universitetets fortsatta utveckling
  • CV med relevant beskrivning av samlad kompetens
  • Kopior av relevanta betyg/intyg som stärker din kompetens

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska eller danska kan bedömas.

Sista ansökningsdag är 2022-10-07. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.