Supporttekniker till Avdelningen för digitalisering och IT

Tillsvidareanställning
Heltid
Ansök senast
Ansök

Ref nr: ORU 2.1.1-00470/2023

Vi söker en supporttekniker för tillsvidareanställning till Avdelningen för digitalisering och IT vid Örebro universitet.

Bakgrund

Är du driven, engagerad och brinner för att utvecklas med oss inom IT? Bra! Då kan detta vara din nästa utmaning!

Örebro universitet skapar framtiden genom internationellt konkurrenskraftig forskning och erbjuder professionsinriktade utbildningar som tillhör landets bästa. Vi erbjuder ett omväxlande och intressant uppdrag i en internationell och spännande miljö!  IT är ett viktigt stöd och förutsättning för att universitetet ska kunna nå sina mål som ett ledande universitet.

Avdelningen för digitalisering och IT är universitetets stöd i IT-frågor och arbetar för att vi ska ha en modern och kostnadseffektiv IT-miljö. Med IT-miljö avses dels arbetsplats för personal och studenter, teknisk infrastruktur, dels effektivt IT-stöd till utbildning och forskning. Avdelningen för digitalisering och IT ansvarar för både operativ och administrativ IT och ger support till samtliga anställda vid universitetet samt i viss mån till studenter. Avdelningen består av cirka 45 medarbetare fördelade inom enheterna IT-service, Drift Infrastruktur och Systemutveckling samt Digital styrning och utveckling. Denna tjänst är placerad inom enheten IT-service.

Arbetsuppgifter

Som supporttekniker kommer du att arbeta dels med telefonsupport, problemlösning och support vid vår mottagningsdisk, dels med inköp av både hård och mjukvara. I ServiceDesk består arbetsuppgifterna bland annat av ärende-, incident- och problemhantering avseende nätverk, klienter, programvaror, mobiltelefoner, konton med mera. Även arbete med ärenden på plats hos våra användare ingår i tjänsten. Där består arbetsuppgifterna bland annat av leverans av nya datorer eller kringutrustning till anställda, installation av programvaror, felsökning och problemlösning gällande användarnas tekniska arbetsplats samt liknande ärenden i våra datorsalar till studenter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Erfarenhet av att arbeta med IT-support under minst två år
 • Erfarenhet av felsökning och problemlösning gällande datorer, mobiltelefoner, programvaror, konton med mera
 • Erfarenhet av installation och leverans av datorer 
 • Goda kunskaper om både PC och Mac
 • Goda kunskaper om Office 365
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

Det är meriterande om du har:

 • Eftergymnasial utbildning med inriktning mot systemvetenskap/datateknik eller motsvarande, gärna med inriktning mot nätverk
 • Erfarenhet av inköp av hård och/eller mjukvara
 • Kunskaper om Active Directory
 • Kunskaper om nätverk
 • Kunskaper om Exchange Management Console
 • Erfarenhet av arbete i ärendehanteringssystem
 • Erfarenhet av arbete inom offentlig myndighet

Arbetet är i hög grad serviceinriktat, merparten av arbetet sker i nära samverkan med kollegor och användare. Vi söker dig som är strukturerad, ansvarstagande och lättlärd. Du är en öppen och lyhörd person som har förmågan att kommunicera kring problem och lösningar. Vi söker dig som vill vidareutvecklas och drivs av nya utmaningar. Det är viktigt att du har ett lösningsfokuserat helhetsperspektiv på den verksamhet vi bedriver.

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper och att du passar i den grupp du ska ingå i, förmåga att arbeta självständigt och att möta andra människor på ett förtroendeingivande sätt, samt god samarbetsförmåga.

Vi förutsätter att du är flexibel och öppen för förändringar och kan arbeta kvalitetsmedvetet och ansvarstagande.

Inom Örebro universitet förväntar vi oss att medarbetarskap genomsyras av mod, ansvar, engagemang och respekt. Mod att vara öppen för utveckling och förändring, ansvar för sin egen arbetsinsats och kvalitet, engagemang att samverka och bidra till utveckling samt respekt genom ett konstruktivt och professionellt förhållningssätt.

Information

Anställningen är 100 %, tillsvidare med tillträdesdag enlig överenskommelse. Örebro universitet tillämpar individuell lönesättning och i förekommande fall provanställning.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av Enhetschef Towe Johansson 019-30 10 74, e-post: This is an email address eller IT-chef Daniel Skipper, 019-30 10 08, e-post: This is an email address.

Vid Örebro universitet förväntar vi oss att alla medarbetare är öppna för utveckling och förändring, tar ansvar för sin egen arbetsinsats och kvalitet, visar engagemang att samverka och bidra till utveckling samt visar respekt för andra genom ett konstruktivt och professionellt förhållningssätt.

Örebro universitet arbetar aktivt med lika villkor och jämställdhet och för att vår arbetsmiljö ska präglas av öppenhet, tillit och respekt. Vi värdesätter de kvaliteter mångfald tillför verksamheten.

Ansökan

Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen "Ansök".

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:

 • Ett personligt brev där du berättar varför du är intresserad av rollen som supporttekniker
 • Komplett CV
 • Kopior av relevanta betyg/intyg

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska och danska kan bedömas.

Sista ansökningsdag är 2023-02-06. Varmt välkommen med din ansökan!