Utbildnings- och forskningsadministratör

Tillsvidareanställning
Heltid
Ansök senast
Ansök

Ref nr: ORU 2.1.1-01445/2023

Vi söker en utbildnings- och forskningsadministratör för tillsvidareanställning vid Institutionen för naturvetenskap och teknik (NT).

Bakgrund

Institutionen för naturvetenskap och teknik erbjuder utbildning i tekniska och naturvetenskapliga ämnen inom 15 olika program. Vidare bedrivs forskning inom de flesta av institutionens ämnen, bland annat inom de starka forskningsmiljöerna AASS (Tillämpade autonoma sensorsystem), MTM (Människa Teknik Miljö) och Centrum för livsvetenskap.

Till stöd för forskning och utbildning finns en administrativ och teknisk enhet med 19 medarbetare. Inom enheten finns förutom ett antal utbildnings- och forskningsadministratörer även studievägledare och laboratorieingenjörer.

Vi söker nu en utbildnings- och forskningsadministratör som vill bidra till vår utveckling, med fokus på förbättring och förenkling, av det stöd vi inom den administrativa enheten ger till våra undervisande lärare inom utbildning på grund- och avancerad nivå.

Arbetsuppgifter

Som utbildnings- och forskningsadministratör vid NT är ditt uppdrag att ge stöd till våra lärare, enhetschefer och studenter. Detta gör du genom både självständigt arbete och i samarbete med andra. Uppdraget är flexibelt och det finns utrymme för att delta i vårt ständiga utvecklingsarbete. De huvudsakliga arbetsuppgifterna handlar om administrativt stöd kopplat till utbildning på grund- och avancerad nivå. Det innebär att du bland annat arbetar med kursplaner, kurstillfällen, hantering av tentamen, rapportering av studieresultat, tar minnesanteckningar vid olika möten och ger annat stöd till vår undervisande personal.

Under året genomförs olika evenemang och aktiviteter som du kommer att vara delaktig i som NT arrangerar. Exempel kan vara aktiviteter riktade mot presumtiva studenter och den årliga examensceremonin.

Då institutionen är en internationell miljö krävs att vi alla har mycket god förmåga att uttrycka oss i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Kvalifikationer

För att trivas och lyckas i detta uppdrag behöver du ha ett intresse för utbildning och forskning. Du kommer att arbeta nära studievägledare, lärare, programansvariga och enhetschefer i arbetet med att utveckla arbetssätt och metoder. Du behöver ha viljan och förmågan att ibland kliva fram och vara drivande i olika utvecklingsprojekt. Du behöver också ha ett intresse och förmåga att delta aktivt i planeringen och arrangerandet av olika typer av evenemang som genomförs för institutionens räkning.

Det är viktigt att du är van vid och intresserad av att arbeta i olika typer av administrativa system och har förmågan att lära nytt inom detta område. Arbetsuppgifterna förutsätter också att du arbetar strukturerat och tycker om att arbeta med flera saker parallellt.

Vi söker dig som har

 • en akademisk examen som bedöms som relevant för tjänsten
 • goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
 • arbetslivserfarenhet av serviceinriktat och administrativt arbete
 • god vana och intresse av att arbeta med administrativa IT-system.

Det är meriterande om du har

 • erfarenhet av att leda och driva utvecklingsprojekt
 • arbetslivserfarenhet av serviceinriktat administrativt arbete från högskolesektorn
 • kunskap om de regler som styr högskolan
 • erfarenhet av diarieföring
 • erfarenhet av att arbeta med hemsidor.

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som har förmågan att se till helheten och kan prestigelöst och engagerat bidra till utveckling som är till nytta för hela gruppen. Vi vill att du på ett aktivt och närvarande sätt ska kunna samarbeta och dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter. Vi förutsätter att du är flexibel och öppen för förändringar och kan arbeta kvalitetsmedvetet och ansvarstagande.

Arbetet kräver att du är självgående och strukturerad. Du förväntas planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt.

Information

Anställningen är 100% tillsvidare. Örebro universitet tillämpar individuell lönesättning och i förekommande fall provanställning.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av enhetschef Anna Ekblom, 019-30 24 17, e-post: This is an email address.

Vid Örebro universitet förväntar vi oss att alla medarbetare är öppna för utveckling och förändring, tar ansvar för sin egen arbetsinsats och kvalitet, visar engagemang att samverka och bidra till utveckling samt visar respekt för andra genom ett konstruktivt och professionellt förhållningssätt.

Örebro universitet arbetar aktivt med lika villkor och jämställdhet och för att vår arbetsmiljö ska präglas av öppenhet, tillit och respekt. Vi värdesätter de kvaliteter mångfald tillför verksamheten.

Ansökan

Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen "Ansök".

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:

 • Ett personligt brev med motivering till ditt intresse av anställning som utbildnings- och forskningsadministratör
 • CV med relevant beskrivning av samlad kompetens
 • Kopior av relevanta betyg/intyg som styrker din kompetens

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska eller danska kan bedömas.

Sista ansökningsdag är 2023-03-29. Välkommen med din ansökan!

Då vi i samband med den här rekryteringen redan har gjort våra val vad gäller externa samarbetspartners och marknadsföring undanber vi oss kontakt med rekryteringsföretag och annonssäljare.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.