Senior projektledare med digitalisering i fokus

Tillsvidareanställning
Heltid
Ansök senast
Ansök

Ref nr: ORU 2.1.1-01685/2023

Vi söker en senior projektledare med digitalisering i fokus.

Bakgrund

Brinner du för förbättring, att skapa verksamhetsnytta och att göra det genom struktur och projektledning? Är du driven, engagerad och vill vara med och skapa förbättring med modern teknologi?

Då kan detta vara tjänsten för dig!

Örebro universitet är ett universitet på framfart och som satsar stort på att växa och utvecklas. Universitetet har en stor bredd inom både forskning och utbildning. IT är ett viktigt stöd och en förutsättning för att universitetet ska kunna nå sina mål som ett ledande universitet och nu behöver vi hjälp med att driva den digitala utvecklingen av universitetet framåt.

Avdelningen för digitalisering och IT består av ca 45 medarbetare fördelade inom enheterna Digital styrning och utveckling, IT-service samt Drift, Infrastruktur och Systemutveckling. Tjänsten är placerad inom Digital styrning och utveckling. Du kommer att vara ett stöd, rapportera till och arbeta nära IT-chefen. Du kommer också stödja och rapportera till utsedda projektägare och styrgrupper.

Enheten Digital styrning och utveckling ansvarar idag för universitetets ramverk för digitalisering, projektportfölj, förvaltningsstyrning, informationssäkerhet, IT-säkerhet, Enterprise IT-arkitektur, verksamhetsarkitektur och IT-arkitektur. Till denna enhet rekryterar vi nu en erfaren projektledare som ska jobba universitetsövergripande med fokus på helheten.

Vi står inför ett roligt och utmanande skifte där vi önskar komma än närmare verksamheterna och bli en större del av dem. I din roll som projektledare är du en vital del att realisera denna resa.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter är varierande avseende storlek och inriktning på projekt/uppdrag samt antal verksamheter. Ofta innebär det att planera och genomföra olika uppdrag i form av projekt, förstudier, analyser och utredningar. Det kan handla om såväl strategiska övergripande verksamhetsprojekt som tekniska projekt.

Du ingår i ett nätverk av projektledare som kontinuerligt utvecklar universitetets och avdelningens utvecklings- och projektverksamhet.

I din roll förväntas du:

  • driva komplexa digitala projekt
  • agera strategisk rådgivare åt verksamheten
  • arbeta operativt och leverera som projektledare
  • leda och kommunicera förändringar
  • arbeta självständigt med planering, riskarbete, resursfördelning och prioritering samt koordinering.
  • bidra till strukturer och processer för verksamhetsutveckling

En arbetsuppgift kommer vara att tillsammans med kollegor etablera ett projektkontor för universitetet. För rätt person kan även möjligheten finnas att leda projektkontoret.

Kvalifikationer

Vi söker en projektledare med senior profil och för att lyckas i rollen ser vi att du har flera års erfarenhet av att driva, genomföra och slutföra större projekt och utredningar. Det är även meriterande om du har jobbat med verksamhetsutveckling och förändringsledning samt lett eller deltagit i arbete med att utveckla strukturer, modeller, och verktyg inom process-och projektutveckling.

Du har en relevant akademisk utbildning eller upparbetad arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Vi ser gärna att du har jobbat övergripande och tvärfunktionellt i en större organisation.

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper. Du ska ha förmåga att arbeta självständigt och att möta samt leda andra människor på ett förtroendeingivande sätt. Du har en mycket god samarbetsförmåga samt hög genomförandegrad i drivna projekt.

Vi förutsätter att du är flexibel och öppen för förändringar, är kvalitetsmedveten och ansvarstagande.

Vi söker dig som har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och på engelska.

Information

Anställningen är tillsvidare på 100%. Örebro universitet tillämpar individuell lönesättning och i förekommande fall provanställning.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av Daniel Skipper 019-30 10 08

Örebro universitet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och värdesätter de kvaliteter mångfald tillför verksamheten.

Ansökan

Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen "Ansök".

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:

  • En motivering till varför du söker detta arbete och vad du kan erbjuda i kompetens
  • CV med beskrivning av din kompetens
  • Kopior av relevanta betyg/intyg som stärker din kompetens

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska eller danska kan bedömas.

Sista ansökningsdag är 2023-04-17. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.