Systemtekniker Windows klientspecialist

Tillsvidareanställning
Heltid
Ansök senast
Ansök

Ref nr: ORU 2.1.1-01951/2023

Är du driven, engagerad, vill vara med och skapa förbättring med modern teknologi och samtidigt utvecklas i en spännande miljö? Bra! Då kan detta vara din nästa utmaning!

Bakgrund

Avdelningen för digitalisering och IT är universitetets stöd i IT-frågor och arbetar för att vi ska ha en modern och kostnadseffektiv IT-miljö. Med IT-miljö avses dels arbetsplats för personal och studenter, teknisk infrastruktur, dels effektivt IT-stöd till utbildning och forskning. Avdelningen för digitalisering och IT ansvarar för både operativ och administrativ IT och ger support till samtliga anställda vid universitetet samt i viss mån till studenter. Avdelningen består av ca 45 medarbetare fördelade inom enheterna IT-service, Drift Infrastruktur och Systemutveckling samt Digital styrning och utveckling. Denna tjänst är placerad inom enheten Drift Infrastruktur och Systemutveckling.

Örebro universitet skapar framtiden genom internationellt konkurrenskraftig forskning och erbjuder professionsinriktade utbildningar som tillhör landets bästa. Vi erbjuder ett omväxlande och intressant uppdrag i en internationell och spännande miljö! IT är ett viktigt stöd och förutsättning för att universitetet ska kunna nå sina mål som ett ledande universitet.

Just nu pågår inom IT-avdelningen ett antal projekt inom bland annat IAM, enhetshantering, datacenter och vår nätverksarkitektur. Vi designar och bygger nya miljöer med den senaste tekniken för administration, forskning och utbildning inom Örebro universitet.

Vår resa mot framtiden har just börjat!

Arbetsuppgifter

Vi söker en erfaren klientspecialist som kommer att förvalta, underhålla och jobba proaktivt med våra klientnära plattformar. Vi ser det som en förutsättning att du har god erfarenhet av Microsoft Endpoint Manager och dess ingående tjänster. Det är en fördel om du även har goda kunskaper inom andra områden av enhetsmanagering och administration. 

I rollen kommer du vara nyckelperson för att bidra till ökad kvalité för våra slutanvändare, genom att optimera vår infrastruktur för klienthantering. En självklar del i det är att driva arbete med automatisering, testning och förbättring av befintlig och ny infrastruktur och vara den som hanterar komplexare ärenden och felsökning.

Vi söker dig som har god kunskap och erfarenhet av:

 • Microsoft Endpoint Manager Admin Center och Intune
 • Microsoft Azure
 • AAD/AD och Group Policies
 • SCCM på en avancerad nivå
 • Säkerhetsfunktioner i Windows 10/11 så̊ som Credential Guard, Device Guard, Applocker och Bitlocker
 • Windows 10/11 – både operativt och livscykelhantering
 • Powershell
 • Microsoft 365

Kvalifikationer

Som person motiveras du av att arbeta i grupp och kommer särskilt till din rätt när du får utmana med nya tankar och idéer. Du har en förmåga att förstå och omsätta krav/behov som du utvecklar till genomförbara lösningar. Du motiveras av att jobba i tekniska implementationsprojekt samt gillar att arbeta strukturerat och god förmåga att självständigt planera din arbetsdag.

Arbetet är i hög grad serviceinriktat, merparten av arbetet sker i nära samverkan med kollegor och användare. Vi söker dig som vill vidareutvecklas och drivs av nya utmaningar. Du är ambitiös, strukturerad, ansvarstagande, kvalitetsmedveten och en öppen samt lyhörd person som har förmågan att kommunicera kring problem och lösningar. Det är viktigt att du har ett lösningsfokuserat helhetsperspektiv på den verksamhet vi bedriver. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

Inom Örebro universitet förväntar vi oss att medarbetarskap genomsyras av mod, ansvar, engagemang och respekt. Mod att vara öppen för utveckling och förändring, ansvar för sin egen arbetsinsats och kvalitet, engagemang att samverka och bidra till utveckling samt respekt genom ett konstruktivt och professionellt förhållningssätt.

Information

Anställningen är 100 %, tillsvidare med tillträdesdag enligt överenskommelse. Örebro universitet tillämpar individuell lönesättning och i förekommande fall provanställning.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av enhetschef Jonas Ljudén 019-30 30 60, e-post: This is an email address.

Vid Örebro universitet förväntar vi oss att alla medarbetare är öppna för utveckling och förändring, tar ansvar för sin egen arbetsinsats och kvalitet, visar engagemang att samverka och bidra till utveckling samt visar respekt för andra genom ett konstruktivt och professionellt förhållningssätt.

Örebro universitet arbetar aktivt med lika villkor och jämställdhet och för att vår arbetsmiljö ska präglas av öppenhet, tillit och respekt. Vi värdesätter de kvaliteter mångfald tillför verksamheten.

Ansökan

Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen "Ansök".

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:

 • Ett personligt brev där du berättar varför du är intresserad av rollen som Windows specialist
 • Komplett CV
 • Kopior av relevanta betyg/intyg