Enhetschef till den administrativa enheten vid Institutionen för humaniora, utbildnings- och samhällsvetenskap

Tillsvidareanställning
Heltid
Ansök senast
Ansök

Ref nr: ORU 2.1.1-00965/2024

Teknisk och administrativ personal

Om oss

Örebro universitet skapar framtiden genom internationellt konkurrenskraftig forskning och erbjuder professionsinriktade utbildningar som tillhör landets bästa. Du får möjlighet att vara med på Örebro universitets fortsatta resa med samhällsuppdraget forskning och utbildning i fokus.

Institutionen för humaniora, utbildnings-och samhällsvetenskap (HumUS) är en av universitetets sju institutioner. HumUS erbjuder utbildning på grund-och avancerad nivå inom ett brett spektrum av ämnen och områden, både i form av fristående kurser och program. Vid HumUS bedrivs även framstående forskning och forskarutbildning. Institutionen präglas av samarbete över ämnesgränserna och en vilja att kontinuerligt utveckla både utbildning och forskning. Den administrativa enheten vid institutionen söker nu en ny enhetschef.

Uppdraget

Du kommer att ha institutionens prefekt som närmaste chef och ha ett verksamhets- och personalansvar för den administrativa enheten på institutionen. Den administrativa enheten består av drygt 15 medarbetare. I uppdraget ingår att i samråd med prefekt ansvara för att ett administrativt stöd av hög kvalitet ges till institutionens chefer, medarbetare och till studenter.

Du arbetar i nära samarbete med prefekten och institutionsledningen, deltar i ledningsgruppen och ger även ett kvalificerat stöd till institutionsledningen i planering och ledningsstrategiska frågor. Du kommer förutom att samverka med övriga 6 enhetschefer vid institutionen också samverka med universitetets övriga administrativa enheter och avdelningar. 

I uppdraget som administrativ enhetschef ingår att ha personalansvar för enhetens medarbetare. Vidare har du bland annat ansvar för enhetens ekonomi, rekrytering, medarbetarsamtal, lönesamtal och arbetsmiljöfrågor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • En akademisk examen inom relevant område för verksamheten
 • Erfarenhet av chefs- och ledarskap
 • Goda kunskaper inom olika administrativa digitala stödsystem
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska och engelska.

Det är meriterande om du har:

 • Akademisk examen på magisternivå
 • Erfarenhet av utbildnings- och forskningsadministrativa uppgifter och uppdrag
 • Goda kunskaper om regelverk inom högskolesektorn
 • Erfarenhet av arbete inom statlig myndighet, gärna högskolesektorn.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är strukturerad, välorganiserad och har god förmåga att fatta och genomföra beslut. Du behöver ha ett eget driv, stor initiativförmåga och ha lätt för att samarbeta med andra. Du arbetar lösningsorienterat, är öppen för organisationsförändringar och förändringsarbete. Som ledare har du ett stort engagemang i chefs-och medarbetarskapsfrågor.  Du tycker det är viktigt att få dina medarbetare att utvecklas och ta ansvar. Du är bra på att bygga relationer och samarbetar gärna med såväl interna parter som externa parter. Du har förmåga att lyfta blicken och se helhet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Information

Anställningen är 100%, tillsvidare. Örebro universitet tillämpar individuell lönesättning och i förekommande fall provanställning.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av prefekt Joel Rasmussen, This is an email address eller proprefekt Jenny Alsarve, This is an email address

Vid Örebro universitet förväntar vi oss att alla medarbetare är öppna för utveckling och förändring, tar ansvar för den egna arbetsinsatsen och dess kvalitet, visar engagemang att samverka och bidra till utveckling samt visar respekt för andra genom ett konstruktivt och professionellt förhållningssätt.

Örebro universitet arbetar aktivt med lika villkor och jämställdhet och för att vår arbetsmiljö ska präglas av öppenhet, tillit och respekt. Vi värdesätter de kvaliteter mångfald tillför verksamheten.

Ansökan

Du gör din ansökan på vår hemsida genom att klicka på knappen "Ansök".

En komplett ansökan ska innehålla följande elektroniska dokument:

 • Ett personligt brev där du berättar varför du är intresserad av rollen som enhetschef
 • Komplett CV
 • Kopior av relevanta betyg/intyg

Endast handlingar skrivna på svenska, engelska, norska och danska kan bedömas.

Sista ansökningsdag är 2024-03-01. Varmt välkommen med din ansökan!

Då vi i samband med den här rekryteringen redan har gjort våra val vad gäller externa samarbetspartners och marknadsföring undanber vi oss kontakt med rekryteringsföretag och annonssäljare.

Enligt Riksarkivets föreskrifter måste vi arkivera en omgång ansökningshandlingar exkl. publikationer i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.