Skolledarnätverket

09 mars 2023 12:00 – 16:00 Lokal meddelas ungefär en vecka innan nätverksträffen till den mailadress du anger i anmälan.

Vägvisare

RUC - Regionalt utvecklingscentrum välkomnar dig som rektor i förskola till ännu en nätverksträff.

Program 

Visionen om förskolan som en unik plats fylld av engagemang, tillit och arbetsglädje

Lotta 109 x 148.jpgAnn 110 x 148.jpgNätverksträffen leds av Ann Andersson Rasmussen och Lotta Haglund, biträdande rektor respektive rektor vid förskolan Snökristallens Barnakademi i Örebro, båda förskollärare med lång erfarenhet från både kommunala och fristående förskolor och med ett stort intresse för Reggio Emilia filosofin.

Vi vill berätta om det komplexa med att leda en mindre fristående förskola och hur vi arbetar för att uppnå tillitsfullt och stabilt ledarskap samt vilka strategier vi använder oss av för att få alla medarbetare att känna sig delaktiga i förskolans vision och bidra till utveckling och genomförande av vår gemensamt framtagna helhetsidé.

Vi satte redan i planeringsstadiet upp en stark vision om hur vi ville ha det och vad vi ville sträva mot. Ett av de viktigaste kriterierna handlade om arbetsmiljön. Vi ville så långt det var möjligt arbeta för att uppnå en kvalitativ, lugn, trygg, tillitsfull och inspirerande arbetsmiljö för både barn och vuxna.

Vi tänkte då och tänker fortfarande att förskolans arbetsmiljö är absolut det viktigaste att få till för att alla inblandade skall kunna utvecklas, trivas och känna glädje, men hur har vi gjort för att det ska bli verklighet? Under vår föreläsning tänkte vi dela med oss av våra erfarenheter, våra framgångsfaktorer när det gäller att skapa en god arbetsmiljö, pedagogisk utveckling, vi-känsla, arbetsglädje, låg personalomsättning, hög kompetens och kvalitet, men också vilka svårigheter vi stött på.

Nätverksträffen består av presentation varvat med deltagardrivna aktiviteter i regionalt blandade grupper.

Anmälan

Individuell anmälan krävs. Anmäl dig via denna länk senast 2 mars 2023.
Deltagande är kostnadsfritt och vi bjuder på lunch och eftermiddagskaffe.
Anmälan är bindande och uteblivet deltagande kan komma att debiteras. Meddela därför eventuell avanmälan i god tid.

Välkommen!

Vid eventuella frågor kontakta
Camilla Segerlind
Evenemangssamordnare RUC - Regionalt utvecklingscentrum
This is an email address , tel. 019-30 10 55