Offentliga föreläsningar: Att fånga det till synes enkla och beskriva det sköna

24 oktober 2018 18:30 – 20:00 Sydöstra tornet, Örebro Slott (ingång samma som till Turistbyrån)

Lars Eriksson, doktorand vid Restaurang- och hotellhögskolan, Campus Grythyttan, Örebro universitet. En föreläsning med anledning av utställningen "Hylla vardagen" som visas på Örebro slott 6 oktober - 4 november 2018.

Lars Eriksson

Lars Eriksson Foto: Örebro universitet

Lars Eriksson, professionell måltidsformgivare och forskare gör vetenskap av dukning- och serveringshandlingar. Hur kan bordets föremål som tallrikar, glas och bestick placeras in i en vetenskaplig kontext med syfte om att bättre förstå och beskriva den handling som krävs för att duka och servera? Funktion och estetik har betydelse på måltiden. Hantverkskunnande och estetisk gestaltning står i centrum för forskningen.

Samarrangemang: Svensk Form Örebro, Örebro läns museum och Örebro universitet

Välkommen, fri entré! OBS, begränsat antal platser.

Läs mer om utställningen och övriga föreläsningar i samband med utställningen här:

Samtliga offentliga föreläsningar under utställningen:

10/10 DESIGN/FORMGIVNING med Gabriella Gustafson, Architect MFA vid TAF Arkitektkontor
17/10 BOSTADEN med Hedvig Hedqvist, inredningsarkitekt, formgivare och designskribent
24/10 MÅLTIDEN/BORDET med Lars Eriksson, doktorand i måltidsvetenskap vid Restaurang- och hotellvetenskap, Örebro universitet
31/10 MODE med Jenny Lantz, docent i företagsekonomi och modevetenskap

Lägg till i din kalender