Offentliga föreläsningar: I huvudet på världens bästa fotbollsspelare!

05 september 2018 18:30 – 20:00 Hörsal L1, Långhuset

Torbjörn Vestberg, psykolog, doktorand och hjärnforskare vid Karolinska Institutet.

Torbjörn Vestberg

Torbjörn Vestberg

Torbjörn Vestberg har tillsammans med Predrag Petrovic, docent vid KI, och Thomas Learner, journalist på DN, släppt boken ”Hjärnboll” som väckt stor uppmärksamhet. 

Utifrån boken kommer Torbjörn att berätta om grundpelarna i fotboll, såsom fysik; teknik; mental styrka; social förmåga; erfarenhet och hur dessa delar maximeras genom att ”dirigenten” i hjärnan, de exekutiva funktionerna dvs. spelintelligensen styr samspelet mellan dessa grundpelare. Han kommer även att berätta om hur forskningen på de exekutiva funktionerna förts över från fotboll till hockey; rugby; tennis; basket; boxning; fäktning; maraton m.m.  Betydelsen av de exekutiva funktionerna relaterat till arbetslivet kommer också att belysas. 

Anders Limpars som är en av Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna och bland annat blev ligamästare med Arsenal och i England och fortfarande går under namnet ”SuperSwed” är en av dem som Torbjörn testat. Limpars spelintelligens/exekutiva profil kommer att presenteras under föreläsningen. 

Ett spännande möte mellan hjärnforskning, exekutiva funktioner och tillämpad neuropsykologi inom idrott och arbetsliv.

Välkommen, fri entré!

Lägg till i din kalender