ÖREBRO UNIVERSITET 20 ÅR

Offentliga föreläsningar: Samtal om kroppar i kläder, förr och nu

28 november 2019 18:30 – 20:00 Konsertsalen, Musikhögskolan, Örebro universitet

Fyra forskare samtalar om hur vårt förhållande till mode och kropp har format och formar vardagen.

Henric Bagerius

Leif Runefelt

Marie Gelang

Peter Andersson

Vad kan en gatubild från 1890-talet, en reklamteckning från 1910-talet och en skyltdocka från 1950-talet berätta om relationen mellan kvinna, kropp och kläder och hur den har förändrats under åren? Fyra forskare möts i ett samtal för att belysa kroppsspråk och kroppsposer förr och nu och fundera över hur vårt förhållande till mode och kropp har format och formar vardagen.

Deltagare: Peter Andersson, docent i historia (Örebro universitet), Marie Gelang, docent i retorik (Örebro universitet), Leif Runefelt, professor i idéhistoria (Södertörns högskola)

Samtalsledare: Henric Bagerius, docent i historia (Örebro universitet)

Samarrangemang: Humtank och Örebro universitet

Samtalet är ett arrangemang med anledning av utställningen Korsettkriget - modeslaveri och kvinnokamp vid förra sekelskiftet. Se övriga programpunkter nedan (samtliga på Musikhögskolan)