AI Impact Lab meet-up: AI-forskare bygger statistik-chattrobot tillsammans med SCB

03 september 2024 08:00 – 09:00 Labbet, Örebro universitet

AI och robotik.

Nyhetsbrevet – fast live. Varmt välkommen till AI Impact Lab meet-up, där du får insikt i det senaste från samverkansplattformen inom AI och robotik. Förutom nyheter om samarbeten, projekt och innovationer bjuder meet-up även på diskussioner och nätverkande, samt möjlighet att ställa frågor och – för den som vill – en närmare titt på demonstrationsmiljöerna vid Örebro universitet. Dagens gäster är Andreas Persson, AI-forskare, och Elma Jakupovic Holtsjö, sektionschef på SCB

  • Datum: 3 september.
  • Tid: 08:00-09:00.
  • Plats: Visual Lab (Labbet, Örebro universitet)
    bild

Program 3 september

SCB har en enorm databas med statistik. Datan är offentlig och kan användas av både organisationer, företag, journalister och allmänheten. För att bidra till ökad användning och underlätta exempelvis journalistiska granskningar och motverka spridning av felaktig information, ska AI-forskare nu skapa en chattbott kopplad till statistikdatabasen.

Pilotprojektet FactStory drivs inom det regionala utvecklingsprojektet AI.ALL.

  • 08:00 Frukost
  • 08:15 Introduktion
  • 08:20 FactStory, med Andreas Persson, forskare inom datavetenskap vid Örebro universitet, och Elma Jakupovic Holtsjö, sektionschef på SCB.
  • 08:50 Öppen diskussion

Varmt välkommen!

Vänligen anmäl dig här

Med anmälan samtycker jag till att mina uppgifter i anmälningsformuläret hanteras av Örebro universitet för detta event under den tid som eventet pågår. Lämnade uppgifter kan rättas och även raderas genom att kontakta ansvarig för eventet.

Mer information om hur Örebro universitet hanterar personuppgifter finns på sidan Behandling av personuppgifter vid Örebro universitet.

Jag förstår och godkänner att Örebro universitet behandlar mina personuppgifter i enlighet med ovan angivet ändamål och gällande dataskyddslagstiftning.

Kontakt

Anna Töndel

Befattning: Projektsamordnare Organisation: Kommunikation och samverkansstöd

Profilsida: Anna Töndel

E-post: YW5uYS50b25kZWw7b3J1LnNl

Telefon: 019 303546

Rum: IA201

Anna Töndel