Naturvetenskapligt didaktiskt nätverk

15 oktober 2018 15:15 – 17:00 Lokal meddelas cirka en vecka innan nätverksträffen till den mailadress du anger i anmälan

Undervisning i lärosal

RUC - Regionalt utvecklingscentrum välkomnar dig som lärare i naturvetenskapliga ämnen, skolledare, lärarutbildare och forskare inom naturvetenskapligt didaktiska områden till ännu en nätverksträff innehållande föreläsning och didaktisk diskussion.

Föreläsning
Dan Larhammar, professor i molekylär biologi vid Uppsala universitet, föreläser om Hur pseudovetenskap kan användas för att stimulera kritiskt tänkande.
Pseudovetenskapligt kunskapsförnekande finns i många sammanhang, exempelvis alternativmedicin, astrologi, parapsykologi och skapelsetro. Kan uppmärksamheten på den nya vågen av anti-vetenskap möjligen föra det goda med sig att även "etablerade" bluffverksamheter granskas på nytt? Egenhändigt upptäckande och avslöjande av brister och bluffar belönar kritiskt tänkande och källgranskning.

Didaktisk diskussion
Vi diskuterar föreläsningens innehåll i relation till vår undervisning i mindre grupper.

Individuell anmälan krävs. Anmälan öppnar i augusti.
Deltagande är kostnadsfritt och vi bjuder på kaffe.
Anmälan är bindande och uteblivet deltagande kan komma att debiteras. Meddela därför eventuell avanmälan i god tid.

Välkommen!

Vid eventuella frågor kontakta
Camilla Segerlind
Evenemangssamordnare RUC - Regionalt utvecklingscentrum