Öppen inbjudan: En halvtimme på webben om framtidens proteiner

10 september 2020 12:00 – 12:30

Bild på mat

Örebro universitet bjuder in till en halvtimme på webben för att ta del av hur forskningen och livsmedelsföretagen tar sig an en av våra framtidsfrågor.
Det handlar om kombination hållbara protein, smak och hälsa.

Protein är en livsviktig del av vår föda och många sätter idag likhetstecken med kött. Men, vi vet idag är att vår köttkonsumtion inte är hållbar.

Protein finns också i växter. Vi kan till exempel välja ärter, havre eller soja istället för kött.

I mötet på webben:

Kroppen, hälsan och protein från växter

Robert Brummer, professor, som leder satsning på Mat och hälsa, berättar om den nya forskningen på Örebro universitet. Här är det tvärvetenskap som gäller.

Smak, konsistensen och god aptit

Mischa Billing, lektor i måltidskunskap vid Restaurang- och hotellhögskolan, berättar om vad som får oss tycka att maten är aptitlig. Konsistensen - måste det kännas som att tugga kött?

Nya proteiner och vägen till våra matbord.

Elisabet Rytter, forsknings- och nutritionsansvarig på Livsmedelsföretagen, berättar hur företagen tänker och planerar.

Allt under ledning av Sara Arvidson, kommunikationschef, Örebro universitet.

Länk till anmälan

Följ seminariet på Youtube

Det finns en chatt i anknytning till videon för att ställa frågor till paneldeltagarna. Det går också att ställa in en egen påminnelse.