Förskoledidaktiskt nätverk

04 december 2017 15:45 – 18:00 Lokal meddelas ca en vecka innan nätverksträffen.

Illustration för Förskoledidaktiskt nätverk

RUC - Regionalt utvecklingscentrum välkomnar dig som arbetar i regionens förskolor samt lärarutbildare och forskare inom förskollärarprogrammet vid Örebro universitet till ännu en nätverksträff, denna gång innehållande två föredrag med fokus på IKT i förskolan.

Program

Måndag 4 december 2017, kl. 15:45-18:00 (Vi inleder med registrering och kaffe)

Ulrika HyllendahlUlrika Hyllendahl, barnskötare och IT-pedagog på Regnbågens förskola i Arboga, beskriver hur man på kommunnivå jobbar för att implementera IKT som ett verktyg i förskolorna. Vidare får vi del av hur lärorikt det kan vara för barn i förskolan att använda sig av IKT som ett verktyg och hur pedagoger ser på användning av IKT i verksamheten.

  

Matilda Johansson och Lisa Bååth HagbergMatilda Johansson och Lisa Bååth Hagberg, förskollärare på förskolan Emil Varberga förskolor i Örebro, beskriver hur de arbetar med programmering i förskolan, både analogt och digitalt. Vi får del av ett projekt där barnen byggde en robot som skulle hjälpa dem att plocka blåbär i skogen. Barnen fick lära sig flera olika tekniska principer. För att få reda på hur robotar fungerar blev det naturligt för barnen att lära sig om programmering, kommandon och datalogiskt tänkande. 

Anmälan

Nätverksträffen är fullbokad!

Anmälan är bindande och uteblivet deltagande kan komma att debiteras. Meddela därför eventuell avanmälan i god tid.

Välkommen!

Vid eventuella frågor kontakta:

Urban Haglind
Verksamhetsutvecklare RUC - Regionalt utvecklingscentrum
This is an email address, tel. 019-30 30 43

Lägg till i din kalender