Möten med författare: Ola Larsmo

31 januari 2017 18:30 – 20:00 Konsertsalen, Musikhögskolan, Örebro universitet

Fotograf: Christine Olsson

Ola Larsmo är författare, litteraturkritiker och ordförande i svenska PEN. I sin nya roman "Swede Hollow" lyfter han fram en glömd del av vår och allas historia.

Möten med författare

Ola Larsmo, författare, litteraturkritiker och ordförande i svenska PEN
Tisdag 31 januari kl. 18.30-20.00 Konsertsalen, Musikhögskolan, Örebro universitet

Madeleine Hessérus, författare och dramatiker
Tisdag 28 februari kl. 18.30-20.00 Caféscenen, Örebro stadsbibliotek

Karolina Ramqvist, författare och journalist
Onsdag 29 mars kl. 18.30-20.00 Hörsal L3, Långhuset, Örebro universitet

Sten Björnulfson, författare, dramatiker och radioproducent
Tisdag 25 april kl. 18.30-20.00 Caféscenen, Örebro stadsbibliotek

"Swede Hollow är en ravin mitt i St Paul, Minnesota. Idag är den öde men vid sekelskiftet 1800-1900 bodde mer än tusen svenskar i en slum som stadens myndigheter beskrevs som ett pesthål. Barnadödligheten var hög, döden i arbetsolyckor likaså. Här samlades några av den miljon svenska migranter som aldrig lyckats ta sig in i det nya samhället – illa sedda av såväl amerikaner som mer väl lottade svenska migranter. Vi känner dem till namnen, inte mer.

Människorna i ravinen är några av de svenskar vi sorterat bort ur vår gemensamma historia. Vi har valt att inte se dem, för deras erfarenheter gör något med vår självbild. Men då världen åter präglas av migration och folkvandring stiger de fram på nytt och vill bli sedda."

Teckenspråkstolkat

Samarr: Örebro stadsbibliotek och Örebro universitet

Lägg till i din kalender