Offentliga föreläsningar: Frihet, jämlikhet och reformation

16 november 2017 18:30 – 20:00 Hörsal L1, Långhuset

Per Svensson, författare och journalist på Sydsvenska Dagbladet, tidigare kulturchef på Expressen.

Fotograf: Sofia Runarsdotter

Under 2017 firas 500-årsminnet av reformationen, en revolution där två örebroare, bröderna Olaus och Laurentius Petri, spelade viktiga roller i Sverige. De inspirerades av en ung, ilsken munk som revolterade mot den etablerade kyrkans makt och hette Martin Luther. Resten är historia.

Reformationen beredde vägen för inte bara hårt arbete och gudsfruktan utan för dagens moderna samhälle. Vem var mannen vars idéer präglat västerlandet i femhundra år? Och hur såg hans stormiga samtid ut? Kan dåtiden hjälpa oss att tolka nuet?

Per Svenssons bok Frihet, jämlikhet, reformation! – 500 år med Luther gavs ut i februari i år.

Samarr: Universitetskyrkan Örebro och Örebro universitet

Välkommen, fri entré!

Dela gärna arrangemanget till intresserade via "Dela-knappen" nedan.

Lägg till i din kalender