Offentliga föreläsningar: Medierna och etiken

05 september 2017 18:30 – 20:00 Konsertsalen, Musikhögskolan

Expressens politikchef Martin Ahlquist diskuterar pressetik med Tommy Borglund, lektor vid Örebro universitet. Samtalet baseras på deras gemensamma bok "Medierna och etiken" (2017) och kommenteras av Olle Zachrison, chef för Sveriges Radios Ekoredaktion, Thorbjörn Carlsson, ansvarig utgivare av Siljan News och Carina Tenor liveredaktör på Nerikes Allehanda.

Martin Ahlquist, politikchef för Expressen och Olle Zachrison, chef för Sveriges Radios Ekoredaktion. Foto: Olle Sporrong och Mattias Ahlm

Vad blir etikens roll i det nya medielandskap som växer fram – finns samma spelregler för webbjournalistiken eller går det att ta ut svängarna mer i den digitala världen?

Kan en etisk hållning bli en konkurrensfördel för de traditionella medierna när konkurrensen om publiken hårdnar?

Hur ska den enskilda journalisten se på sin egen roll ur ett etiskt perspektiv?

Bokmingel med förfriskning kl 17.45

Välkommen, fri entré!

Dela gärna arrangemanget till intresserade via "Dela-knappen" nedan.

Lägg till i din kalender