Förskoledidaktiskt nätverk

28 februari 2018 15:45 – 18:00 Lokal meddelas cirka en vecka innan nätverksträffen.

Händer som ritar en teckning på ett papper.

RUC - Regionalt utvecklingscentrum välkomnar dig som arbetar i regionens förskolor samt lärarutbildare och forskare inom förskollärarprogrammet vid Örebro universitet till ännu en nätverksträff, denna gång innehållande en föreläsning om hur man kan integrera naturvetenskapliga och estetiska ämnesområden.

Vi inleder med registrering och kaffe.

Program

Föreläsning
Porträtt Barbro BergfeldtBarbro Bergfeldt och Erik Sjöstedt, universitetsadjunkter vid Örebro universitet, berättar hur de integrerar naturvetenskapliga och estetiska ämnesområden i sin undervisning i förskollärarutbildningen vid Örebro Universitet.

I en av delkurserna använder vi oss av egentillverkade kasperdockor (recycling) för att förmedla naturvetenskap till barn. Detta arbete bedrivs utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Att bygga sin egen kasperdocka och använda den i ett kroppsligt agerande ger oss ett verktyg att använda i den pedagogiska verksamheten. Genom att integrera skapande med naturvetenskap kan vi kombinera detta nya med våra gamla erfarenheter, och därmed skapas något nytt.

Porträtt Erik SjöstedtVi kommer att berätta om vårt arbete och visa hur man på ett enkelt sätt bygger en kasperdocka. Det material vi använder oss av är sådant som oftast finns hemma; en tom toalett eller hushållsrulle, en nylonstrumpa (valfri färg), garn eller skinn till hår, lite tyg till kläder, en gammal t-shirt eller tröja går bra, nål och tråd att sy med lite spetsar eller annat ”tullitull” om man tycker det är kul, pärlor, knappar osv.

Anmälan

Individuell anmälan krävs. Anmäl dig via denna länk senast 21 februari 2018.
Deltagande är kostnadsfritt och vi bjuder på kaffe.
Anmälan är bindande och uteblivet deltagande kan komma att debiteras. Meddela därför eventuell avanmälan i god tid.

Välkommen!

Vid eventuella frågor kontakta:
Camilla Segerlind
Evenemangssamordnare RUC - Regionalt utvecklingscentrum
This is an email address, tel. 019-30 10 55

Lägg till i din kalender