Samhällsvetenskapligt didaktiskt nätverk

11 april 2018 15:15 – 17:00 Lokal meddelas cirka en vecka innan nätverksträffen

Människor som

RUC - Regionalt utvecklingscentrum välkomnar dig som lärare i samhällsvetenskapliga ämnen, skolledare, lärarutbildare och forskare inom samhällsvetenskapligt didaktiska områden till ännu en träff för Samhällsvetenskapligt didaktiskt nätverk runt ett samtal om de politiska dimensionerna av skolans historieundervisning.

Program

Kampen om historien: Ett samtal om de politiska dimensionerna av skolans historieundervisning.
Vad är syftet med skolans historieundervisning och vilket innehåll ska den ha? Diskussioner runtom i världen om behovet av en historisk kanon och transnationella läroboksstrider om hur viktiga händelser och skeenden ska skildras visar att tolkningar av det förflutna lätt kan bli politiskt laddade – även i klassrummet.
Det samhällsdidaktiska nätverket bjuder in till ett samtal om historieundervisningens politiska dimensioner i Frankrike och Sverige där Clémence Cardon-Quint, historiker vid Université de Bordeaux, och Andreas Mårdh, pedagog vid Örebro universitet, medverkar. Som moderator fungerar Andreas Ståhlberg, gymnasielärare i historia på IB-programmet vid Rudbecksgymnasiet.

Samtalet förs på engelska.

Anmälan

Anmälan är nu stängd.
Deltagande är kostnadsfritt och vi bjuder på kaffe.
Anmälan är bindande och uteblivet deltagande kan komma att debiteras. Meddela därför eventuell avanmälan i god tid.

Välkommen!

Vid eventuella frågor kontakta:
Camilla Segerlind
Evenemangssamordnare RUC - Regionalt utvecklingscentrum
This is an email address , tel. 019-30 10 55

Lägg till i din kalender