Samhällsvetenskapligt didaktiskt nätverk 12 februari

12 februari 2020 15:15 – 17:00 Lokal meddelas ungefär en vecka innan nätverksträffen till den mailadress du anger i anmälan.

Människor som demonstrerar

RUC - Regionalt utvecklingscentrum välkomnar dig som lärare i samhällsvetenskapliga ämnen, skolledare, lärarutbildare och forskare inom samhällsvetenskapligt didaktiska områden till ännu en träff för Samhällsvetenskapligt didaktiskt nätverk.

Föreläsning och workshop
Björn Webb.jpgBjörn Kindenberg, SO-lärare och doktorand i språkdidaktik med fokus på språket i historieämnet vid Stockholms universitet, leder nätverksträffen med fokus på Genrebaserad skrivundervisning i de samhällsorienterande ämnena.

Elever kämpar inte sällan med att skriftligt uttrycka sina kunskaper i de samhällsorienterande ämnena. Hur kan man som lärare stötta elevernas skrivande, så att stöttningen samtidigt blir en del av ämnesundervisningen? Nätverksträffen innehåller en kortare introduktion till genrepedagogik och forskning kring genrebaserad undervisning i samhällsorienterande ämnen. Huvuddelen av nätverksträffen utgörs av en praktisk workshop kring texter i SO och de språkliga krav och utmaningar, men också ämnesdidaktiska möjligheter, som dessa texter innebär.

Individuell anmälan krävs. Anmälan är stängd.
Deltagande är kostnadsfritt och vi bjuder på kaffe.
Anmälan är bindande och uteblivet deltagande kan komma att debiteras. Meddela därför eventuell avanmälan i god tid.

Välkommen!

Vid eventuella frågor kontakta