Vad krävs för att växtbaserad mat ska bli hälsosam och god?

05 juli 2021 10:00 – 10:45 Almedalsveckan Play

Protein från växter istället för kött – den förändringen av innehållet i våra dagliga måltider är redan igång. Men vad krävs för att det ska bli bra?

Örebro universitets satsning på Mat och hälsa är tvärvetenskaplig och fokuserar på att lösa samhällsproblem. I första delen av vår seminarieserie ger tre experter sin syn på hållbarhet och ändrade matvanor. Efter programmet har du möjlighet att ställa frågor till forskarna.

Medverkande:
Sara Arvidson, Kommunikationschef, Örebro universitet
Robert Brummer, Professor i gastroenterologi, Örebro universitet
Mischa Billing, Lektor i måltidskunskap, Örebro universitet
Elisabet Rytter, Forsknings- och nutritionsansvarig, Livsmedelsföretagen

Mer information och för att delta, klicka på länken https://almedalsveckanplay.info/63143