Food & Health@ORU: Hur kan vi förse människor i social och ekonomisk utsatthet med hållbar och hälsosam mat?
27 september 2024 08:45 – 09:30 Labbet, Örebro universitet och digitalt via Zoom
Välkommen till seminariet Food & Health@ORU, som kommer fokusera på hur människor i social och ekonomisk utsatthet kan få tillgång till hållbar och hälsosam mat.
Den ekonomiska krisen som råder i Sverige leder till att matfattigdomen ökar och enligt Stadsmissionens matrapport 2023 är mer än 70 procent av insatserna i de öppna sociala verksamheterna kopplade till mat. Hur kan utsatta få hållbar hälsosam mat? Carolin Zorell, docent i statskunskap vid Örebro universitet, Jonas Andersson, verksamhetsledare för Örebro Stadsmissions Matcentral, och Anne Lunde Dinesen, utvecklingsstrateg sociala innovationer för Sveriges Stadsmissioner, ger sina svar på frågan.
- Datum: 27 september 2024.
- Plats: Innovasalen, Labbet, campus Örebro, alternativt online (Zoom). Zoom-länken skickas via e-post dagen före seminariet.
- Tid: Frukost serveras från 08.00. Seminariet pågår mellan 08.45 och 09.30.
- Språk: Presentationerna ges på svenska och engelska.
Medverkande:
- Carolin Zorell, docent i statskunskap med särskild fokus på matkonsumtion och hållbarhet
- Jonas Andersson, verksamhetsledare för Örebro Stadsmissions Matcentral
- Anne Lunde Dinesen, utvecklingsstrateg sociala innovationer för Sveriges Stadsmissioner
Moderator:
- Lavinia Gunnarsson, verksamhetsledare för samverkansplattformen Mat och hälsa.