ORU CareerGate – ny mötesplats för studenter och arbetsgivare

Nu får arbetsgivare och studenter lättare att hitta varandra. Örebro universitet har lanserat webbportalen ORU CareerGate som ska förenkla kontakten mellan studenter och arbetsgivare.

- ORU CareerGate är ett praktiskt verktyg både för dem som söker arbetskraft och dem som söker jobb och vi hoppas detta kommer att underlätta matchningen mellan dessa båda målgrupper, säger Anders Bromsjö vid Örebro universitet.

ORU CareerGate är en global webbportal med fokus på studenters jobb- och karriärmöjligheter. Genom webbportalen har studenterna möjlighet att lägga upp en personlig profil och exponera sig själva mot arbetsgivare. Här kan de till exempel söka jobb, sommarjobb, ex-jobb och praktik. De har också möjlighet att följa arbetsgivare de är intresserade av.

- Arbetsgivarna får enklare att komma i kontakt med studenter. Det finns möjlighet att rikta sina erbjudanden till specifika målgrupper och därmed kommunicera mer effektivt, säger Anders Bromsjö.

ORU CareerGate är en del av Graduateland som består av karriärportaler för studenter och nyutexaminerade inom intresseorganisationer, samt skandinaviska- och internationella universitet.

Till ORU CareerGate