Prata med en student

Evelina Carey

Evelina Carey.

Har du blivit antagen till Örebro universitet? Nu har du möjlighet att prata med en student. Under en vecka svarar studenter på alla dina frågor om studiestarten och hur det är att vara student vid Örebro universitet.

Prata med en student pågår mellan måndag 15 juli till fredag 19 juli. Studenterna svarar via sms mellan 09:00 – 17:00 och det går att ringa dem mellan 13:00 – 17:00. Har du blivit antagen och vill prata med en student, ring eller sms:a 070-7431693.

– Studenterna svarar främst på hur det är att plugga på Örebro universitet. Det de inte kan svara på hänvisar de vidare, berättar Evelina Carey, samverkanskoordinator och projektledare för Prata med en student.

Antagna till ett program på Örebro universitet får under måndagen den 15 juni ett sms. Den som vill kan skicka sina frågor via sms eller ringa till det telefonnummer som meddelandet har skickats från.

– Man kan också sms:a tillbaka och be en student att ringa upp, säger Evelina Carey.

Sammanlagt finns åtta studenter på plats under veckan. Sju studerar på Campus Örebro och en på Campus Grythyttan – och de ser fram emot en intensiv vecka.

– Förra året fick vi sammanlagt 400 sms och samtal, säger Evelina Carey.

Nytt för i år är att det går att chatta med studenterna via universitetets instagramkonto Orebrouni. Under veckan kommer studenterna att turas om att chatta och dela inlägg i händelser på instagram.

Prata med en student är en service som universitet vill ge de som har blivit antagna för att underlätta valet av studier inför sista svarsdag den 26 juli.

Text och foto: Anna Asplund