Anmälan

Anmälan består av tre steg och görs helt digitalt. Du måste göra en anmälan/kurs. Sedan hösten 2019 tillämpas inte längre något urval utan det är "först till kvarn" på de flesta kurser med vissa undantag. Du får svar på om du tilldelats en plats ca 3 veckor efter din ansökan kommit in och din chef bekräftat men i vissa fall får du svar inom några dagar.

  • Observera att sista ansökningsdatum varierar beroende på kursstart.
  • Kursen kan bli fullbokad före sista anmälningsdag om kursen fylls.
  • Vid för få anmälda kan kursen komma att ställas in.
  • Vid avbokning efter sista anmälningsdag ca 1 månad före kursstart, utan synnerliga skäl, kommer Högskolepedagogiskt centrum att avgiftsbelägga deltagarens beställande enhet med 2000 kr om inte annat anges.

Steg 1

Förankra dina önskemål med din chef.

Steg 2

Anmäl dig via länken på respektive kurssida till den kurs/er du vill läsa. Du kan anmäla dig till flera kurser samma termin men vissa kurser har förkunskapskrav. Läs noga! Kontrollera att de kurser du vill gå inte krockar schemamässigt. Vi försöker undvika schemakrockar men det går inte alltid att utesluta att vissa kurstillfällen kolliderar. Det krävs en anmälan per kurs. Anmälan ligger på respektive kurs informationssida.

Steg 3

Din chef får ett mejl från This is an email address som hen ska svara på. Genom det mejlet bekräftar chefen att tid avsätts för dig i din tjänsteplanering och att hen accepterar avbokningsreglerna och för externa deltagare även kostnaden. För anställda vid Örebro universitet bekostas avgiften av gemensamma fakultetsmedel men avbokar du din plats så sent att vi inte kan erbjuda den till en reserv tas en administrativ avgift på 2000 SEK ut som faktureras beställande enhet.

Externa deltagare betalar en kursavgift som motsvarar 2000 kr/veckas heltidsstudier ex. moms. Vissa avvikelser i pris kan förekomma mellan olika kurser t. ex. för Forskarhandledarutbildningen. Samma avbokningsregler gäller för externa deltagare.
Särskilda avvikelser från dessa generella regler kan förekomma! Läs noga vad som gäller för respektive kurs!