Forskarfrukost med Matilda Wurm: "Livskvalitet och glädje hos transpersoner"

11 oktober 2022 08:00 – 09:00 ORU Innovation Arena - Labbet, alternativt online (Zoom).

Matilda Wurm.

ORU Innovation Arena bjuder in till forskarfrukost med fokus på kunskap, nätverk och samverkan. Den 11 oktober är Matilda Wurm, lektor i socialt arbete, gäst. Frukost serveras från 07:30, programmet börjar klockan 08:00.

Livskvalitet och glädje hos transpersoner

Möt Matilda Wurm, leg. psykolog, fil.dr i hälsopsykologi och lektor i
socialt arbete vid Örebro universitet!

Matildas forskning handlar bland annat om transpersoners positiva och negativa upplevelser över tid och hur dessa hänger ihop med livskvalitet och hälsa. Som minoritetsgrupp har transpersoner en högre risk för utsatthet som, tillsammans med reaktionerna på utsattheten, förstås som minoritetsstress. Stressen kan i sin tur påverka fysisk och psykisk hälsa negativt. Samtidigt har många transpersoner en god hälsa och hög livskvalitet. Det finns dock mindre forskning kring vilka faktorer som påverkar hälsan positivt.

Under frukosten presenteras preliminära data från en intervjustudie om positiva upplevelser, så kallad minoritetsglädje, och hur den planerade studien kommer att gå till.

Örebro universitet bjuder in till frukostar med fokus på kunskap, nätverk och samverkan. Under frukosten får du möta ORU Innovation, samverkansenheten och Grants Office.

Anmäl dig här

Jag deltar:

Med anmälan samtycker jag till att mina uppgifter i anmälningsformuläret hanteras av Örebro universitet för detta event under den tid som eventet pågår. Lämnade uppgifter kan rättas och även raderas genom att kontakta ansvarig för eventet.

Mer information om hur Örebro universitet hanterar personuppgifter finns på sidan Behandling av personuppgifter vid Örebro universitet.

Jag förstår och godkänner att Örebro universitet behandlar mina personuppgifter i enlighet med ovan angivet ändamål och gällande dataskyddslagstiftning.

Kontakt

Ingela Pihl

Tjänstetitel: Samverkanskoordinator Organisation: Kommunikation och samverkan

Profilsida: Ingela Pihl

E-post:

Telefon: 019 303140

Rum: E2257

Ingela Pihl

Peter Blomberg

Tjänstetitel: Innovationsrådgivare/affärsutvecklare Organisation: Örebro universitet Holding AB

Profilsida: Peter Blomberg

E-post:

Telefon: 0706 738407

Rum: IA2016

Peter Blomberg