Tårtkalas för Örebrostudenter

Student på campus med ryggen mot kameran håller i en ballong och tårtkartong.

Tårtleverans på väg när Örebro universitet firar 20 år.

Under jubileumsåret 2019 har Örebrostudenter kunnat tävla om månadens tårta och vinna ett tårtkalas till sig själva och sina kursare.

Örebro universitet firar 20 år under hela 2019 och det har vi så klart firat! Varje månad har studenter vid Örebro universitet haft chans att vinna Månadens tårta, som delats ut till den som skrivit den bästa motiveringen.

Här kan du läsa mer om alla vinnare.

Studenten Louise Troedsson dukar fram ännu en tårta.

Roligt med firande. Studenten Louise Troedsson dukar fram ännu en tårta.

Bilden vidar generalerna som jobbat med introduktionen under hösten 2019

De fick tårtan under sitt sista gemensamma möte där de summerade introduktionen tillsammans med bland andra Karin Siljevall, introduktionsansvariga Sofie Sjöberg och Maja Thurfjell samt Anton Andersson som är vice ordförande med studiesocialt ansvar vid Örebro Studentkår. 

– Introduktionsveckorna verkligen har gått i ett och det har bara varit roligt, säger Kristine Svensson och Hanna Magnusson, generaler från Serum (längst ner till vänster i bild).

Tillsammans med de andra generalerna har de planerat introduktionen sedan i februari och när det närmade sig sommarlov blev det allt mer att göra.

– Det var roligt att se det positiva resultatet av allt hårt arbete, säger Hanna Magnusson.

10 studenter som ska äta tårta

De blev kompisar redan under introduktionen för nya studenter och första grundkursen.

– Vi har skapat ett starkt band mellan oss och jag är glad att jag har mina underbara kursare från termin ett, säger Denise Flisell , som nu läser tredje terminen på programmet.

Jakob Aspenblad, Andreas Siljefors, Edith Bolsöy, Axel Rosén, Elin Kindstrand, Fredrik Birgersson, Lisa Jansson, Denis Flisell, Lovisa Göransson Ording och Hanna Högfors från systemvetenskapliga programmet fick månadens tårta i september.

Gruppen nominerades till månadens tårta av Denise FliselI med motiveringen: 

”Ända sedan jag kom hit första dagen har jag känt en trygghet, trots att jag kom hit alldeles själv utan någon jag kände. Dag ett lärde jag känna folk som fått min skolgång att gå framåt utan att jag känt mig ensam en enda gång. Det var dock några personer som stack ut lite. Jag startade i en klass på över 60 personer, många som går på universitet kan tycka det är en liten mängd människor,  men för mig var det så många ansikten. Jag är en blyg person till en början och har svårt att ta för mig i obekväma situationer, men som tur hade jag några i min kurs som kom fram till mig i stället. 

Det började med att vi var tre personer, som sedan kom att utökas till ett fantastiskt gäng på hela tio personer. Vi började plugga ihop och gjorde saker tillsammans vilket skapade ett starkt band oss emellan. Både i och utanför skolan. Första terminen gick och det blev dags för termin två, ett val vi som systemvetare har att välja att fortsätta inom programmets informatikkurser eller välja ett fritt val. Vi blev lite splittrade helt enkelt inom gruppen, vissa valde ekonomikurs och andra fortsatte inom informatikkursen, jag själv valde fri utomstående kurs. Det kändes som att kommande termin skulle bli jobbig, vi skulle inte alls få lika mycket tid ihop och att plugga tillsammans skulle inte bli samma sak då vi gjorde olika saker och hade olika scheman. Men vi fick det att fungera ändå. Vi fortsatte höras både i och utanför skolan. Jag tror nästan att termin två fick oss ännu närmre varandra, just för att vi blev lite distanserade från varandra. Termin två gick mot sitt slut och sommaren började. Vi alla flyttade hem till våra hemstäder och även då trodde man att det skulle bli ett långt uppehåll. Men jag hade fel då också! Vi pratade nästan varje dag hela sommaren i vår gruppchatt och såg även till att ses några gånger under sommaren, såklart kunde inte alla vara med men så många som möjligt försökte iallafall. 

Det jag vill komma fram till är att jag är så lyckligt lottad som fått en sådan bra grupp jag kan umgås med. Jag känner mig både trygg och säker med dessa människor och det finns mycket jag skulle vilja göra för dem, för de har  givit mig en så fin tid här på Örebro universitet. Men man kan väl börja med ett tårtkalas… det är ju alltid uppskattat!”

 

 

Singing Doctors

"Singing Doctors har sedan föreningen bildades förgyllt läkarprogrammets studiesociala event med underhållning. Bara under det senaste halvåret har den ca 15 studenter stora föreningen satt upp luciatåg på USÖ, framfört musikaler på sittningar och gjort en flashmob under en föreläsningsrast. Singing Doctors medlemmar förgyller studietiden för samtliga läkarstudenter", skriver Daniel Persson som går sjätte terminen på Läkarprogrammet och är den som nominerade gänget till en tårta.  

Studenter på socionomprogrammet skär upp av jubileumstårtan

”Studenterna förtjänar att få fira sina studier och sitt lärosäte med tårta för att de har visat stort engagemang och nyfikenhet för studierna. Trots en intensiv studietakt är de på gott humör och alltid roliga att träffa i olika undervisningssituationer. De är jättebra representanter för Örebro universitet och kommer bli kompetenta, självständiga och reflekterande socionomer i framtiden", skrev Anna Petersén i sin nominering.

Malin Edvinsson och Josefine Larsson (bilden) är två av studenterna som överraskades med tårta.

 – Det känns kul, så snällt av Anna, säger Josefine Larsson.

Corax-gänget

"Vi är så tacksamma för att vi hamnade här samtidigt och fick lära känna varandra på bästa sättet genom introduktionen till universitetet", skriver Sara Martinsson i motiveringen. 

Från vänster: Anton Magnusson, Hanna Swingborg, Joel Gustafsson, Lina Jonsson, Rebecka Granat och Sara Martinsson.

Längst fram: Nathalia Dalmer och Abdirizak Yusuf Muhamed.

Catarina Ramos och Amanda Carlsson

De pluggar första året på en forskningsförberedande masterutbildning inom idrott, medicin och fysiologi.

"Jag är tacksam att jag har så otroligt fina människor i min klass och jag tycker verkligen att de förtjänar en tårta, det skulle verkligen liva upp till en kalasstämning.  Wow att vi har hittat varandra här på livets resa", skriver Amanda Carlsson i motiveringen. 

Tårta Örebro universitet 20 år