Tårtkalas för Örebrostudenter

Tårtleverans på väg när Örebro universitet firar 20 år.

Har du och dina kurskamrater gjort er förtjänta av ett tårtkalas? Bästa motiveringen varje månad vinner en tårta under jubileumsåret 2019.

Örebro universitet firar 20 år under hela 2019 och det ska vi så klart fira! Varje månad har ni som är studenter vid Örebro universitet chans att vinna Månadens tårta, som delas ut till den som skriver den bästa motiveringen och mejlar till This is an email address.

Skicka gärna med en bild också! 

Vinnaren presenteras på den här sidan och tårtan delas ut i slutet av varje månad.

Sjungande läkarstudenter vinner maj månads tårta

Maj månads tårta går till Singing Doctors, en studentförening vid Campus USÖ som träffas minst en gång i veckan för att sjunga tillsammans.

"Singing Doctors har sedan föreningen bildades förgyllt läkarprogrammets studiesociala event med underhållning. Bara under det senaste halvåret har den ca 15 studenter stora föreningen satt upp luciatåg på USÖ, framfört musikaler på sittningar och gjort en flashmob under en föreläsningsrast. Singing Doctors medlemmar förgyller studietiden för samtliga läkarstudenter", skriver Daniel Persson som går sjätte terminen på Läkarprogrammet och är den som nominerade gänget till en tårta.

Studenter på socionomprogrammet skär upp av jubileumstårtan

”Studenterna förtjänar att få fira sina studier och sitt lärosäte med tårta för att de har visat stort engagemang och nyfikenhet för studierna. Trots en intensiv studietakt är de på gott humör och alltid roliga att träffa i olika undervisningssituationer. De är jättebra representanter för Örebro universitet och kommer bli kompetenta, självständiga och reflekterande socionomer i framtiden", skrev Anna Petersén i sin nominering.

Malin Edvinsson och Josefine Larsson (bilden) är två av studenterna som överraskades med tårta.

 – Det känns kul, så snällt av Anna, säger Josefine Larsson.

Catarina Ramos och Amanda Carlsson

De pluggar första året på en forskningsförberedande masterutbildning inom idrott, medicin och fysiologi.

"Jag är tacksam att jag har så otroligt fina människor i min klass och jag tycker verkligen att de förtjänar en tårta, det skulle verkligen liva upp till en kalasstämning.  Wow att vi har hittat varandra här på livets resa", skriver Amanda Carlsson i motiveringen. 

Corax-gänget

"Vi är så tacksamma för att vi hamnade här samtidigt och fick lära känna varandra på bästa sättet genom introduktionen till universitetet", skriver Sara Martinsson i motiveringen. 

Från vänster: Anton Magnusson, Hanna Swingborg, Joel Gustafsson, Lina Jonsson, Rebecka Granat och Sara Martinsson.

Längst fram: Nathalia Dalmer och Abdirizak Yusuf Muhamed.

Tårta Örebro universitet 20 år