Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. Genom att surfa vidare godkänner du det. Läs mer om cookies

På matforskningsfronten mycket nytt - hur förändrar det politiken och vad vi äter ?

Bild på kockar som lagar mat

Dag: Måndag 3 juli
Tid: 16.00–16.50
Plats: Wisby Strand Congress
Lokal: Lye

Just nu pågår flera nationella politiska processer som påverkar vår framtida matproduktion. I riksdagen har partierna enats om en livsmedelsstrategi och regeringen har presenterat en forskningsproposition som ger ramar för framtidens livsmedelsforskning.

Hur kommer allt detta att påverka maten vi äter i framtiden? Välkommen till ett seminarium om maten vi äter och maten vi borde äta.

– Hur borde maten vi äter förändras enligt forskningen?
– Hur får vi fler att äta bättre?
– Vad kan politiken göra för att utveckla svensk livsmedelsproduktion?

Robert Brummer, professor vid Örebro universitet
Matilda Ernkrans (S), ordförande i miljö- och jordbruksutskottet
Lars Appelqvist, ordförande för Livsmedelsföretagen och VD för Löfbergs
Jonas Jacobsson Gjörtler (M), ledamot i miljö- och jordbruksutskottet
Johan Swahn, mat- och trendspanare, Diaz & Swahn
Tobias Nygren, lektor vid Örebro universitet

Mat och läsa 
Läs mer om hur Örebro universitet samlar forskning kring det som står oss riktigt nära - mat och hälsa - och se till att det kommer till nytta i samhället.