Nytt samtal om hållbara, hälsosamma och smakrika måltider

08 oktober 2024 14:00 – 15:30 Inställt

Workshop.

Hur kan akademi och besöksnäring samarbeta i konsten att erbjuda hälsosamma, hållbara måltider som också är smakrika? Den frågan var fokus vid en workshop tillsammans med Bryggerikrogen i Nora. Nu bjuder vi in ännu fler parter att delta i samtalet vid en digital träff 8 oktober.

Inställt: Detta event har ställts in.

I maj genomförde Örebro universitets samverkansplattform för mat och hälsa tillsammans med Bryggerikrogen i Nora ett samtal mellan näring och akademi med fokus på de aktuella frågorna – hållbarhet, hälsa och smak.

Det blev ett dynamiskt samtal där broar mellan näringens erfarenheter och kunskaper från forskning knöts samman och det såddes även frö till nya samverkansmöjligheter.

Vi vill härmed erbjuda möjligheten för fler att ta del av det som diskuterades i Nora och samtidigt vidga samverkan mellan akademi och näring genom att få in fler röster och erfarenheter från dig i den regionala besöksnäringen i samtalet.

Du är mycket välkommen till denna digitala träff!

Samverkansplattformen Mat och hälsa är en långsiktig satsning med visionen att hållbart producerad mat med hälsofördelar blir konsumenternas förstahandsval. Plattformen bidrar till förändring genom att bl.a. fungera som en bro för kunskapsöverföring mellan företag inom livsmedelssektorn och besöksnäringen samt akademin. Läs mer här: www.oru.se/samverkan/mat-och-halsa