This page in English

Utveckla idéer med studenter

Studenter samlade runt ett bord

Vi samlar studenter som är intresserade av entreprenörskap, idéutveckling och kreativitet. Tillsammans med olika studentteam skapar vi tillfällen med aktuella och relevanta teman som studenterna själva efterfrågar. Vår ambition är att skapa förutsättningar för att en mångfald av kreativa idéer kan födas och utvecklas.

Att låta studenterna möta såväl idéägare som professionella rådgivare hoppas vi både ska vara stimulerande och utvecklande. Samtidigt ser vi gärna att studenterna ges att möjlighet knyta värdefulla kontakter inför sitt framtida yrkesliv. Efter utbildningen är avslutad är förhoppningen att idéerna har utvecklats och att nya samverkansmöjligheter har hittats.

Hitta rätt

Få information om entreprenörskapsaktiviteter

Är du intresserad av entreprenörskap och vill bli påmind när vi ordnar aktiviteter kring det? Anmäl din e-postadress så missar du ingen information om entreprenörskapsaktiviteter på Örebro universitet.

Jag samtycker till att Örebro universitet kontaktar mig gällande studierelaterad information. Jag samtycker även till att mina uppgifter behandlas av Örebro universitet. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter.

Vi skapar förutsättningar för att en mångfald av kreativa idéer kan födas och utvecklas. Inför varje case mixas studentteamen vad gäller studieinriktning, intressen och bakgrund vilket ger de olika teamen en spännande dynamik. Att låta studenterna möta såväl idéägare som professionella rådgivare hoppas vi både ska vara stimulerande och utvecklande. Efter utbildningen är avslutad är förhoppningen att idéerna har utvecklats och att nya samverkansmöjligheter har hittats.  

Brickebacken står inför en stor förändring! Under en heldag deltog ett helt gäng kreativa studenter i arbetet att utveckla Örebros mest attraktiva studentområde. Caset presenterades av Örebro kommun, Örebro universitet och ÖBO.  Att detta var ett tillfälle att knyta värdefulla kontakter med dessa potentiella arbetsgivare var bara ännu ett plus.

Solkraft 
Solkraft! Den 31 januari 2019 anordnade Handelshögskolan vid Örebro universitet ett case för studenter tillsammans med aktörer från energibranschen. Branschen genomgår just nu en stor förändring mot hållbart och förnyelsebart. Vi sökte de mest kreativa studenterna som ville vara med och utveckla ett koncept så att fler örebroare kan få egen solkraft. 

Kontaktpersoner

Mattias Dyrvik

Tjänstetitel: Samverkanskoordinator Organisation: Kommunikation och samverkan

Profilsida: Mattias Dyrvik

E-post:

Telefon: 019 303802

Rum: E2220

Mattias Dyrvik