Studentambassadör

Som studentambassadör är du Örebro universitets ansikte utåt. Du delar med dig av dina erfarenheter av dina studier och ditt studentliv till presumtiva studenter.

I studentambassadörsuppdraget arbetar du med relationsskapande aktiviteter tillsammans med företrädare för Örebro universitet. Du kan välja att arbeta med inriktning studentrekrytering och inriktning Linje 14 men du kan också göra båda. Vi vill att du har läst minst en termin vid Örebro universitet innan du söker om att bli studentambassadör hos oss. Fokus ligger i det personliga mötet, oavsett arena.

Som studentambassadör blir du timavlönad för de uppdrag du genomför.

Inom studentambassadörsuppdraget kan du arbeta med:

 • Gymnasieresor
 • Rekryteringsmässor
 • Leda studiebesök 
 • Ringa upp och välkomna nya studenter
 • Kolla in
 • Skugga en student
 • Linje 14 och Get ready
  • Studiehjälp
  • Workshops
  • Studiebesök

 

Läs Matilda Anderssons krönika om arbetet som studentambassadör

Studentrekrytering

Studentrekrytering innebär att du arbetar med bland annat rekryteringsmässor, besök på gymnasieskolor, mässor, Universitetsdagarna, Ringa och Kolla in och Skugga en student. Då många av våra uppdrag kräver resor med bil ser vi det som ett plus att du har b-körkort och körvana.

Att arbeta med studentrekrytering ger dig en möjlighet att inspirera elever att studera vid Örebro universitet, genom att du delar med dig av dina erfarenheter. För en blivande student är det ovärderligt att kunna få svar på sina frågor och funderingar av dig som gjort samma resa. Samtidigt som du får inspirera unga människor får du en ovärderlig merit som visar på att du är bra på att möta människor, att samarbeta och att ta ansvar. 

Kontaktperson:

Evelina Carey, Samverkanskoordinator
e-post:
Telefon: 019 30 33 06

Linje 14 och Get ready

Inom Linje 14 träffar du ungdomar på Mellringeskolan, Vivallaskolan och Västra Engelbrektsskolan i Örebro, delar med dig av dina erfarenheter av högre studier, arbetar med läxläsnings- och studieteknikgrupper, medverkar i workshops om utbildning, träffar föräldrar, tar emot studiebesök på Örebro universitet, arrangerar sommarskolor med mera.

Du som studentambassadör har en jätteviktig roll att förändra hur ungdomar ser på sin utbildning och sina möjligheter till att studera vidare. Själva syftet med Linje 14 och Get ready är att motivera ungdomar till att vilja och tro att det är möjligt. Du gör detta genom att hjälpa dem med sina studier samtidigt som du får visa upp universitetsvärlden, genom dela med dig av dina erfarenheter. Att arbeta med Linje 14 och Get Ready är en jättebra merit som visar att du är bra på att lösa problem, samarbeta, motivera och ta ansvar.  

Läs mer om Linje 14

Kontaktpersoner

Verksamhetsansvarig
Pia Ridderby
e-post: This is an email address
Telefon: 019-30 10 99

Aktivitetssamordnare
Kenan Keljalic
e-post: This is an email address
Telefon: 019-30 31 70

Intresseanmälan studentambassadör

Fylla i din intresseanmälan för att arbeta som studentambassadör här

Efter du har skickat in en intresseanmälan så kommer du att få ett mail med en länk där du kan anmäla dig till intervju.