This page in English

Beställ artiklar via Get It Now

Via tjänsten Get It Now kan du som är anställd eller affilierad vid Örebro universitet beställa artiklar från Elsevier.

Get it Now går att nå via bibliotekets söktjänst Primo, men även via Elseviers webbplats och från en rad olika databaser. Använd din @oru.se-e-postadress vid beställning så får du artikeln levererad som en PDF-fil direkt till din e-post. Artikeln levereras ofta inom åtta timmar (normal leveranstid är två timmar). Om beställningen måste behandlas manuellt tar det längre tid, speciellt på helger. Du kan beställa max 5 artiklar/dygn. Kostnaden för kopiorna betalas av biblioteket.

PDF-filen kan användas i 120 dagar och skrivas ut två gånger. Det är inte tillåtet att dela med sig av varken PDF-filen eller pappersutskriften av artikeln till någon annan.

Tjänsten fungerar för de allra flesta artiklar, men inte för ”online first”-artiklar som är publicerade på förlagets webbplats utan att ännu ingå i något egentligt tidskriftsnummer. Vi jobbar på att det ska gå att beställa även sådana artiklar. Om du inte kan beställa en artikel som förväntat via Get It Now, kontakta This is an email address så hjälper vi dig med beställningen.

Om du är student kan du inte använda tjänsten Get it Now utan du får beställa Elseviers artiklar via beställningsformuläret för fjärrlån. Du betalar 50 kr/artikelbeställning.

Beställ via Get it Now – så här gör du

Om du söker i Primo beställer du via länken CCC Get It Now Elsevier. Fyll i din ORU-e-postadress och godkänn villkoren.

Skärmutklipp som visar var en ska klicka för att nå Get it now

Från Elseviers webbplats klickar du på "Get Access" högst upp på artikelns sida.

Skärmutklipp som visar var en ska klicka i Elsevier för att komma åt en artikel

Välj ”Check for full text” och klicka dig vidare till beställningsformuläret.

Skärmklipp som visar var en ska klicka för att få full tillgång utan att behöva betala