Blandade böcker i bibliotekets barnbokvagn

Foto på bokvagnen med fem böcker som ligger utspridda framför vagnen

En liten trävagn fylld med blandade böcker står nu i tidningshörnan vid entrén till huvudbiblioteket. Vagnen är fylld med nya barnböcker anpassade för våra allra yngsta besökare.

Många av universitetets studenter har småbarn och vi hoppas att bokvagnen kan vara ett litet steg i att underlätta för dem:

- Det kan vara svårt att som student få livspusslet att gå ihop och ett barn kan lätt bli rastlös på ett campus som annars främst är anpassat för vuxna. Möjligheten att kunna sätta sig i tidningshörnan och bläddra i en bok kan vara ett bra tidsfördriv för en femåring undertiden hens förälder letar kurslitteratur, säger Camilla Göthberg som arbetar som enhetschef på universitetsbiblioteket.

För den som inte hinner läsa klart boken eller vill hinna bläddra vidare kan böckerna lånas hem.

Passa även på att besöka lekrummet i Teknikhuset (T110) som inrättades tidigare i år.