Coronasäker alla hjärtans dag-dejt

Foto på ett vitt bord med fyra röda paket.

“Blind date with a book” ger dig möjligheten att göra en ny spännande bekantskap under alla hjärtans dag utan att behöva riskera att utsätta dig för vare sig pandemi eller pinsamma tystnader.

Inför alla hjärtans dag på söndag har universitetsbiblioteket tagit fram två bokutställningar – Blind date with a book som du hittar i huvudbibliotekets huvudentré och ett stort urval av kärleksromaner som du hittar i Vardagsrummet på andra våningen i huvudbiblioteket.

Blind date with a book är en samling med inslagna böcker där allt du kan se och läsa är en kort introduktion till vad boken handlar om.

- Precis som det kan finnas en spänning i att gå på en blind date med en annan person så kan det även vara spännande att låna hem en bok där innehållet lockat till läsning istället för bokens framsida, säger Anna Westerlund bibliotekarie vid Örebro universitetsbibliotek.

Och för dig som fått nog av rosa hjärtan och passionerade ömhetsbevis finns även ett stort urval av thrillers, deckare och skräckromaner att ta del av på biblioteket.