”Det här borde vara en av de första kurserna doktoranderna går”

Halvfigursfoto på Anna Meehan

Anna Meehan

Anna Meehan har gått den uppskattade kursen Information Retrieval på universitetsbiblioteket och rekommenderar den varmt för både doktorander och forskare. I vår blir det en ny kursomgång.

- Kursutvärderingarna har varit lysande, så det känns bra att köra ett nytt kurstillfälle nu i vår, säger kursansvarig Anna Boström.

Kursen Information Retrieval ger deltagarna verktyg för att kunna systematisera sina sökningar.

- Alla kan söka men det blir en helt annan sak när man får verktygen för att förstå sig på systematiken, säger Anna Meehan.

Två högskolepoäng fördelade på en och en halv dag gemensamt arbete och egna studier ger dig verktygen att både lägga fram en strategi för dina sökningar såväl som kritiskt kunna granska och ta fram relevant forskning inom ditt forskningsområde.

- Det är ett hantverk som jag kommer behöva träna på om och om igen. Man borde ha en uppfräschning inför varje större arbete, säger Anna Meehan.

I kursen ingår ett seminarium med din egen kontaktbibliotekarie där du får hjälp med att komma igång med sökningen och rådgivning anpassad för just ditt ämne.

- Det har varit otroligt lyxigt att få en egen handledare på kursen, säger Anna Meehan.

Ansök till nästa kursomgång genom att klicka på länken nedan.