”Information retrieval” ges äntligen på svenska

Halvkroppsfoto på Gitta Harder ståendes inne i huvudbiblioteket

Gitta Harder, kontaktbibliotekarie.

Universitetsbiblioteket har erbjudit kursen ”information retrieval” för doktorander och forskare under ett par år och söktrycket har varit högt. Kursen, som ger deltagarna verktyg för att kunna systematisera sina sökningar, kommer nu till hösten att ges på svenska.

- Vi har haft önskemål från flera håll att köra kursen på svenska då vi tidigare bara har gett den på engelska, säger Gitta Harder, kontaktbibliotekarie och en av de som är med och håller i kursen.

Information retrieval ger dig två högskolepoäng fördelade på en och en halv kursdag gemensamt arbete och egna studier.

- På kursen lär du dig att heltäckande söka fram relevant forskning inom ditt forskningsområde och kanske finna både nya databaser och andra vinklar, fortsätter Gitta Harder.

I kursen ingår ett seminarium med din egen kontaktbibliotekarie där du får hjälp med att komma igång med sökningar och rådgivning anpassad för just ditt ämne.

- Kursen har varit lite av en ögonöppnare för våra tidigare deltagare, alla upptäcker något som de tidigare har missat, säger Gitta Harder.

Ansök till kursen senast 30 oktober 2019. Till våren kommer en ny kursomgång att ges, den gången på engelska.

Med denna anmälan samtycker jag till att mina uppgifter i anmälningsformuläret hanteras av Örebro universitet under den tid som kursomgången av Information retrieval administreras. Lämnade uppgifter kan rättas och även raderas genom att kontakta This is an email address.

Mer information om hur Örebro universitet hanterar personuppgifter finns på sidan Behandling av personuppgifter vid Örebro universitet.