This page in English

Missa inte vårens sista kortkurstillfällen för dig som forskar

Foto på undervisande bibliotekarie som står vid ett runt bord. I bakgrunden syns fem personer sitta vid ett runt bord

Under våren erbjuder Universitetsbiblioteket ett antal kurser för dig som är forskare eller doktorand. Det finns fortfarande platser kvar till kurstillfällena i maj. Anmäl dig gärna till ett eller flera tillfällen!

DiVA – så funkar det

Ett kurstillfälle om publikationsdatabasen DiVA. Vad du ska tänka på vid registrering och ämneskategorisering. Hur du kan importera poster från andra databaser så att du slipper registrera, och varför ORCID är så viktigt. Ta gärna med egen dator och underlag för registrering i DiVA.

• måndag 20 maj kl 10.00–11.00, Huvudbiblioteket, Campus Örebro
  • onsdag 22 maj kl 13.00–14.00, Medicinska biblioteket, Campus USÖ

Publicera open access

Här tipsar vi om hur du kan välja tidskrifter för OA-publicering, och hur du undviker så kallade rovtidskrifter. Vi berättar också om hur du kan få hjälp med att finansiera författaravgifter genom att utnyttja bibliotekets avtal eller UB:s särskilda fond för OA-publicering.

• onsdag 8 maj kl 10.00–11.00, Huvudbiblioteket, Campus Örebro
  • fredag 10 maj kl 13.00–14.00, Medicinska biblioteket, Campus USÖ

Datahanteringsplaner

Universitetets koordinator för öppen vetenskap, Mattias Persson, visar vad en datahanteringsplan för digitalt primärmaterial ska innehålla, och förklarar hur den kan vara till hjälp i forskningsprocessen.

• tisdag 7 maj kl 15.00–16.00, Huvudbiblioteket, Campus Örebro

Anmäl dig till en eller flera kurser här:

Jag vill anmäla mig till följande kurstillfällen:

Med denna anmälan samtycker jag till att mina uppgifter i anmälningsformuläret hanteras av Örebro universitet under den tid som kurstillfället administreras. Lämnade uppgifter kan rättas och även raderas genom att kontakta This is an email address.

Mer information om hur Örebro universitet hanterar personuppgifter finns på sidan Behandling av personuppgifter vid Örebro universitet.