Nu har det blivit lättare för universitetets studenter att få stöd

Åsa står i Lyktan med ena handledningsrummet synligt i bakgrunden

En ny plats med samlat stöd för studenter har öppnats upp på huvudbiblioteket på Campus Örebro. Platsen heter Studieverkstaden Lyktan och dit kan alla studenter gå som behöver stöd i sina studier.

- Vi har försökt att ta ett samlat grepp om de stödfunktioner vi har haft både på biblioteket men även på andra delar av universitetet. Som student ska du inte behöva gå till flera olika platser och behöva leta runt, berättar Åsa Arvidsson som arbetar som bibliotekarie på universitetsbiblioteket.

Åsa är en av de handledare studenterna som besöker Studieverkstaden Lyktan kan träffa.

- Vi har flera olika funktioner på plats som erbjuder stöd i informationssökning, akademiskt skrivande, studieteknik och referenshantering, berättar Åsa.

En dag i veckan, på onsdagar, finns även den studentdrivna organisationen Matematikstugan på plats och erbjuder drop-in-stöd i matematik. Även övriga verksamheter drop-in-stöd, men då på tisdagar och torsdagar.

- Under drop-in-tiderna kan vi exempelvis ge tips på hur sökningar eller texter kan struktureras. Fördelen är även att vi har experter inom flera olika områden på plats så studenterna kan få svar på alla sina frågor vid ett och samma tillfälle, fortsätter Åsa.

Ibland kan det behövas längre, enskild hjälp med specifika frågeställningar och då finns möjligheten att boka in en handledarträff via oru.se/boka.