Nu kan du ta del av Eva B Magnussons författararkiv

Foto på 6 diktsamlingar av Eva B Magnusson

Universitetsbibliotekets specialsamlingar har utökats med ett personarkiv från poeten Eva B Magnusson.

Eva B Magnusson är sedan 1964 bosatt i Lindesberg och var fram till sin pension lärare i engelska och franska på Lindeskolans gymnasium. Under åren 1992 till 2018 har hon publicerat tolv diktsamlingar, däribland Ropet in (1992), Faller snö (1995) och Kropp av regn (2007).

Eva B Magnusson har erhållit Sten Hagliden-priset 2003, Stig Carlsson-priset 2005 och valts till årets länsförfattare i Örebro län 2010.

Arkivet omfattar hennes utgivna böcker, tidskrifter hon medverkat i, samt recensionsklipp och manus/anteckningsböcker. Materialet är inte digitaliserat men en arkivförteckning finns tillgänglig via plattformen Alvin.

Universitetsbiblioteket förvaltar sedan tidigare författararkiv från ett antal författare med anknytning till Örebro län. Läs mer om författararkiven här.

Kontakta Örebro universitetsbibliotek på e-post This is an email address om du önskar ta del av något av författararkiven.