Nu öppnar Studieverkstaden Lyktan Digital

Närbild på hand som vilar mot ett tangentbord

Från och med den 24 mars erbjuder universitetsbiblioteket digital drop-in-hjälp i akademiskt skrivande och informationssökning.

- Så länge våra bibliotek är stängda som studieplats kommer vi att ha den digitala drop-in-verksamheten igång, säger skrivhandledaren Dana Nilsson.

Bibliotekets webbplats hjälper dig i dina studier

På universitetsbibiotekets webbplats hittar du material som kan hjälpa dig att komma vidare på egen hand med din informationssökning och ditt akademiska skrivande. Du hittar mer information i våra ämnesguider och i skrivguiden. Vi tipsar även om bibliotekets YouTube-kanal där du just nu hittar flera nyttiga kortfilmer, främst om akademiskt skrivande.

Drop-in-hjälp när webben inte kan svara på dina frågor

I Studieverkstaden Lyktan Digital har vi samlat stöd för dig, oavsett om du ska söka i olika databaser eller efter vetenskapliga artiklar eller om du ska skriva en akademisk text.

Tiden du får med en handledare på drop-in är ca 15 minuter. Den måste därför utnyttjas effektivt. Välj en specifik utmaning som du behöver hjälp med och formulera en konkret fråga utifrån den.

Om du vill delta på drop-in-hjälpen klickar du på zoom-länken under drop-in-verksamheternas öppettider som är tisdagar kl. 10.00-12-00 och torsdagar kl. 12.00-14.00.

Boka handledning för längre mer specifika frågor

Precis som tidigare kan du boka digital handledning för längre enskild hjälp som ibland kan behövas för specifika frågor