Nytt utseende för flera av bibliotekets tjänster

Foto på tre studenter med varsin dator som sitter i en rad

Universitetsbiblioteket lanserar lagom till vårens terminsstart uppdaterade ämnesguider och nytt bokningssystem för handledning i både informationssökning och skrivhandledning.

I ämnesguiderna kan du som student hitta samlade resurser, källor och tips för informationssökning relevanta för just ditt ämne.

- Många studenter är flitiga användare av ämnesguiderna. Därför känns det känns jättebra att vi nu kan erbjuda mer tillgängliga och lättnavigerade guider inom alla universitetets ämnen, säger Anna Boström, enhetschef för lärande- och ämnesstöd vid Örebro universitetsbibliotek.

I första hand kan du hitta information både om källor, referenser och akademiskt skrivande på universitetsbibliotekets webbplats. Enklare frågor är du välkommen att ta med dig till Studieverkstaden Lyktans drop-in, men ibland kan det behövas längre, enskild hjälp med specifika frågor. Då kan du boka handledning.

- Vi erbjuder alla studenter handledning i bland annat akademiskt skrivande och informationssökning och även det bokningssystemet är nu nytt för att göra det så enkelt och tydligt som möjligt för våra studenter, fortsätter Anna Boström.