This page in English

Örebro universitetsbibliotek söker nu en skrivhandledare med forskarutbildning!

Skrivhandledare sitter vid ett bord tillsammans med en student och ett par böcker

Som skrivhandledare kommer du att arbeta med undervisning och individuell handledning i akademiskt skrivande på engelska. I din roll som skrivhandledare med inriktning engelska kommer du att få ett särskilt uppdrag att bygga upp och vidareutveckla skrivstödet mot doktorander och forskare, av vilka merparten publicerar sig på engelska.

Akademiskt skrivcentrum är en del av biblioteket med uppdraget att ge kvalificerat stöd i akademiskt skrivande på engelska och svenska. Kärnverksamheten består i att ge skrivutvecklande stöd till studenter, men under de senaste åren har detta alltmer kommit att riktas till doktorander och undervisande personal. Akademiskt skrivcentrum kommer nu att utöka sin målgrupp ytterligare och bygga upp ett efterfrågat skrivstöd riktat till forskare även efter doktorandstudierna.

Du som söker ska ha akademisk examen på forskarnivå i engelska språket, eller annan examen som bedöms som likvärdig. Du behöver också ha goda kunskaper i svenska, både muntligt och skriftligt.

Anställningen är en tillsvidareanställning på 50-100 % med tillträde enligt överenskommelse. Tjänstgöringsgraden kan diskuteras om du vill kombinera tjänsten med annat arbete eller egenfinansierad forskning. Sista ansökningsdag är 7 april 2019.