This page in English

Sommarstängt på huvudbiblioteket

Foto taget över huvudentrén till huvudbiblioteket

Under 2018 kommer huvudbiblioteket att ändras om för en förbättrad studiemiljö. Vi har därför stängt under delar av sommaren för renovering och omflyttning av böcker. Viss service kommer finnas även när vi har stängt.

Under 4-15 juni kommer ombyggnadsarbetet att pågå för fullt, men vi har öppet måndag-fredag, kl. 10.00–16.00, med undantag för Sveriges nationaldag, 6 juni, då vi har stängt. Vi ber om ursäkt för störande ljud och om vi tillfälligt tagit bort din favorit-studieplats. Kanske kommer du inte heller att komma åt de böcker du behöver. Åtkomst till våra böcker är begränsad på grund av omflyttningen.

Från och med 4 juni kommer du inte ha möjlighet att boka bibliotekets grupprum. Biblioteket har helt stängt från måndagen 18 juni-onsdag 22 augusti.

Gå in på oru.se/studiemiljo för att läsa mer om ombyggnaden.

Telefontider

Under sommaren är du välkommen att kontakta oss via telefon under följande tider:

4–15 juni (mån–fre) kl. 10.00–16.00
18–29 juni (mån–fre) kl. 10.00–12.00
30 juni–5 augusti Stängt
6–22 augusti (mån–fre) kl. 10.00–12.00

Du är även välkommen att skicka e-post till This is an email address under hela sommaren.

Fjärrlån

Många bibliotek stänger sin fjärrlåneservice under sommaren, vilket kan innebära att det dröjer med leveranser. För att hämta ett fjärrlån under perioden när biblioteket är stängt kontaktar du biblioteket på This is an email address för att komma överens om en tid för upphämtning.

Hämtningar från magasin och öppna hyllor

Under perioden då biblioteket är stängt går det tyvärr inte att beställa upp material från våra magasin.

För distansstudenter boende utanför Örebro samt anställda vid Region Örebro län, som vanligtvis kan reservera böcker som finns på hyllan i den öppna samlingen, gäller att inga böcker plockas under den period då biblioteket håller stängt.

Reserverade böcker

Om du står i kö på en bok som kommer in under den period då biblioteket är stängt kommer du att få ett meddelande om att den finns att hämta. I meddelandet framgår att den inte kan hämtas ut förrän då biblioteket är öppet igen, dvs. tidigast 23 augusti. Boken står kvar fram till det datum som anges i meddelandet.

Klicka här för öppettider för samtliga bibliotek.

Uppdaterad: 2018-06-11